Slik gjør du bildene nettvennlige

Del 13 – Klargjøre bilder for web

(Bilde: Akam.no / Adobe)

Slik gjør du bildene nettvennlige

Dette bør du passe på for at bildene skal bli riktige på nett

For mange av våre brukere er Photoshop et stort og litt uoversiktelig program å komme i gang med. Mange vegrer seg kanskje for å sette seg ned og prøve seg frem, og skulle gjerne aller helst hatt litt veiledning i det som er bransjens mest brukte bildebehandlingsprogram.

Videokurs
I samarbeid med Utdannet.no legger vi derfor ut en serie med innføringsvideoer i Photoshop, med nybegynnerne i tankene. Til sammen 17 videoer er planlagt i første omgang, og de vil til sammen danne en innføring i Photoshop CS6, der den ene i større eller mindre grad bygger på lærdom og kunnskap fra de foregående videoene.

Korte snutter
Videoene vil være forholdsvis korte snutter som man kan se når man har ti-femten minutter til overs, slik at man ikke trenger å gjøre plass til flere timer med videokursing på timeplanen.

Temavideoer
Selve kursvideoene er det Espen Faugstad i Utdannet.no som står for, og i tillegg til de vanlige kursvideoene vil han også lage noen temavideoer som du vil finne i denne spalten. Disse vil ikke bygge på tidligere videoer i samme grad som de andre, men ta for seg spesifikke temaer, teknikker eller problemstillinger i Photoshop.

Nyeste videosnutt
Nedenfor finner du den nyeste videoen i serien. Trykk på nede i høyre hjørne for å få se videoen i full størrelse.


Se flere kursvideoer i serien her.
Etter hvert som de blir publisert vil de dukke opp i denne listen. Vi legger ut ny video en gang i uken, og du finner en oversikt her:

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen