Deksel som går på nett

Under Nokia Mobility Conference i Monaco presenterte Nokia et deksel med støtte for teknologien NFC (Near Field Communication). Denne teknologien åpner for at man ved å berøre spesielle RFID (Radio Frequency Identification)-brikker med telefonen vil få tilgang til forskjellige tjenester.

NFC-teknologien er spådd å bli flittig brukt innenfor reklamebransjen i fremtiden. Hvis man for eksempel plasserer en RFID-brikke i en reklameplakat for en film, vil mobilbrukere med NFC-deksel kunne berøre plakaten med telefonen, for så å automatisk bli koblet opp mot hjemmesiden til filmprodusenten. Der vil man kunne lese filmanmeldelser og se trailere og lignende.

Teknologien kan imidlertid brukes til mye mer enn å gi enkel tilgang til internett-sider. Man kan for eksempel programmere brikkene slik at telefonene som berører dem ringer opp et spesielt telefonnummer. I fremtiden vil man også kunne bruke NFC-teknologi til å betale togbilletter og lignende, kun ved å holde telefonen inntil billettautomaten.

Dekselet er foreløpig bare laget til Nokia 3220, og blir levert med fire tomme brikker hvor man kan lagre sine favorittjenester for å alltid ha rask tilgang til disse. Vil man kopiere tjenester fra andre NFC-kompatible enheter kan man enkelt og greit holde disse ved siden av hverandre. Rekkevidden er på knappe fem cm.

Dekselet kommer på det europeiske markedet i løpet av første kvartal neste år. Prisen vil ligge på mellom 1500 og 2000 kroner, så det spørs om det er verdt investeringen - ihvertfall før teknologien får skikkelig fotfeste.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen