Dekning fra oven

Enten du er på fisketur på havet eller rir på kameler i Sahara, har du ved en eller flere anledninger opplevd at mobildekningen blir for dårlig eller rett og slett forsvinner.

Et selskap i California, USA, Aero-Vironment, har begynt utviklingen av et konsept som skal løse problemet med store områder uten dekning.

Konseptet er et ubemannet, datastyrt fly som skal utstyres med en mobilantenne. Flyet skal fungere som en basestasjon i områder hvor det ellers ikke finnes mobildekning.

Flyet skal, i følge Aero-Vironment selv, ha et vingespenn på 15 meter og en flyhøyde på 65 tusen fot. I tillegg skal maskinen, som skal drives av flytende hydrogen, være istand til å holde seg oppe i luften en hel uke i strekk.

Brukes i Irak
Slike fly er imidlertid ikke nye for verden. Liknende maskiner har blitt brukt siden andre verdenskrig, og har gjennom tidenes gang ofte blitt benyttet i spion- og bombeoppdrag.

Idag brukes denne typen fly i for eksempel krigsområdene i Irak og Afganistan.

Nå kan teknologien imidlertid få nye bruksområder, og kan vise seg svært nyttig ved både redningsoperasjoner i ulendt terreng og for eksempel filminnspillinger.

Hvis du i midlertid er villig til å betale prisen, skal du ikke se bort ifra at flyet kan ordne mobildekning for deg på hytta.

(Kilde: The Morning Call, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen