Deiligere bilde skal du lete lenge etter

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Samsung med 55-tommers OLED-TV

Deiligere bilde skal du lete lenge etter.

Hardware/Berlin: Det holder ikke lengre med store TV-er eller fresk oppløsning, og det har Samsung skjønt. Derfor lanserte de sin 55-tommers OLED-TV i går på IFA. Nå er ikke TV-en helt ny, Samsung viste den nemlig frem allerede på årets CES.

TV-en kommer ut på markedet i USA allerede i høst, mens Europa på vente til etter nyttår. Prisen havner trolig på rundt 60 000 kroner.

Uansett hvilken tilnærming du velger, begge deler ser særdeles bra ut.

75 tommer er også litt moro.
75 tommer er også litt moro.

Sammen med OLED-TV-en lanserte Samsung også en 75-tommers godsak, basert på mer tradisjonell LCD-teknologi. Men igjen, denne er også strengt tatt sluppet tidligere. I juli dukket den nemlig opp i Korea.

Smartfunksjonalitet

Ifølge Samsung skal 55-tommeren være "et mesterverk av nøyaktig fargereproduksjon og gi maksimal ytelse", noe som tyder på at TV-en muligens har rettet opp i fargeproblemer som tidligere OLED-modeller fra for eksempel Sony har hatt.

TV-en vil ha et enkelt super-OLED-panel av glass, noe som utstråler sitt eget lys og fjerner behovet for et fargefilter for hver RGB-pikselenhet.

Videre er TV-en 3D-ready og har Smart TV-egenskaper som går under navnet Smart Interaction. Blant godsakene vi finner her er en oppusset versjon av Smart Hub, stemme- og bevegelseskontroll og et system som kjenner igjen ansikter. En tokjernet prosessor skal sørge for at maskineriet går som smurt

Dermed blir det Samsung og LG som kniver i OLED-toppen, med hver sine teknologier. Samsung kjører på med fargede lysdioder, mens LG sverger til fargefiltre på sine hvite lysdioder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen