TEST: Deilig, og slett ikke dum
Test

Deilig, og slett ikke dum

Testresultater

Nokia 7390

Positive ting Meget bra kamera, bra design og gode menyer. 3G og EDGE.
Negative ting Datakabel følger ikke med.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Nokia 7390

Positive ting Meget bra kamera, bra design og gode menyer. 3G og EDGE.
Negative ting Datakabel følger ikke med.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Ikke er den spesielt slank, og som en litt firkantet foldemobil kan den heller ikke skryte på seg de helt lekre linjene. Når Nokia 7390 likevel oppfattes som sofistikert skyldes det valg av farger og materialer, samt en gjennomtenkt grafisk helhet. 

Design
Vårt testeksemplar har sort front og bronsefarget bakside. På fronten finnes et brosefarget metallfelt som omslutter skjermen og tre utvendige navigasjonstaster (bildet). På bakdekselet finnes et skinnfelt i sort og bronse. Som på de øvrige L’Amourmodellene finnes også her en liten tøylapp i siden.

En sølvfarget sidelist pynter opp og fremhever de bronsefargede sidetastene. Selv Ir-poretn er en lekker detalj på 7390. Og med siseleringer både i bronsefeltet og i det sølvfargede feltet rundt hovedskjermen blir dette er en lekker mobiltelefon – de litt kjedelige linjene til tross.

Når vi åpner 7390 kommer en stor og fargesterk skjerm til syne. Bakgrunnsbildet er selvsagt avstemt mot mobilens design både i farger og mønster. Tastene ligger tett og er relativt flate. Men de er store nok til at hurtigtasting ikke er noe problem. Siden dette er en 3G-mobil finnes også en liten kameralinse i overkant av skjermen. Er du like lekker som denne mobilen, så er det sikkert mange som vil se deg når de snakker med deg.

Navigasjonstastene er også spesielle. I midten finnes en firkantet kvitteringstast. Omkring denne ligger en fire-veis vippetast, og om dette igjen noe som ser ut som enda en fireveis vippetast. Men denne er delt i to. Trykker du øverst på tastene har du de såkalte soft-keys, med funksjonalitet som avhenger av programmet du er inne i. Nede på tastene finner du de sedvanlige rør av/på-knappene. 

Bra kamera
Kameraet er det samme som du finner i Nokia N73, med 3 megapiksler oppløsning, optikk fra Carl Zeiss, og mekanisk lukker. Bildekvaliteten er meget god, tatt i betraktning at vi snakker om kameraet i en mobiltelefon. Trykker du på send-knappen etter å ha tatt et bilde, skaleres det automatisk ned til MMS-format (640x480). Deretter kan du enkelt legge til tekst og lyd før du sender meldingen.

Kameraet har blits, men denne er svak og gir bildene et kraftig blåstikk. Linsen har ingen beskyttelse, og blir lett smusset til med fingeravtrykk. Plasseringen er også slik at om du tar bilder med telefonen åpen har fingrene lett for å komme i veien for linsen.

Kameraet har også videofunksjon med oppløsning på opp til VGA (640x480). Kvaliteten på filmklippene er bedre enn på de fleste mobiltelefoner, men likevel langt etter kvaliteten på kameraet i Nokia N93. 

Skjerm
Den store og klare skjermen inne i telefonen har QVGA-oppløsning (320x240 punkter). Det er etter hvert blitt tilnærmet standard på telefoner i de øverste klassene. Den utvendige skjermen viser 128x160 punkter. Det er mer enn på de fleste andre foldemobiler. Begge skjermene fungerer godt i sollys 

Spill
Spillene i Nokia 7390 fungerer godt, og grafikken er helt grei. I Music-guess og Sudoku spiller grafikken mindre rolle, mens den kommer til sin rett når du spiller Rally 3D eller Snake III.

Ellers består javasamlingen av en applikasjon kalt Sensor (se hvilke andre sensorbrukere som er innen rekkevidde av din Bluetooth, og del personlig informasjon med disse), Størrelsesomregner (sko og klær), samt verdensur med tiden i fire selvvalgte verdensbyer. En del slike applikasjoner kan i tillegg hente oppdatert valuta- eller værinformasjon for valgte byer. Det kan ikke denne.

Nokia 7390 har Series 40 brukergrensesnitt. Dette er en videreutvikling av samme brukergrensesnitt som Nokia har hatt siden de første grafiske grensesnittene ble til. Med andre ord – et grensesnitt som de aller fleste vil oppleve som kjent. I denne versjonen av Series 40 finnes også aktiv ventemodus. Det betyr at du kan ha snarveier og oppdatert informasjon om møter osv. liggende på skjermen i standby-modus.

Den utvendige skjermen med tre tilhørende navigasjonsknapper gjør det til en lek å betjene musikkspilleren. I tillegg kan du bla deg frem til kamerafunksjon eller radio, om du foretrekker dette.

USB 2.0
Telefonen har USB 2.0 som gir rask overføring av musikkfilene dine, og du kan koble den til PC med en standard USB-kabel. Lydkvaliteten er det ikke noe å utsette på, selv om du nok bør bytte til et bedre headsett enn det medfølgende for å få fullt utbytte av spilleren. 

Alternativt kan du bruke stereo bluetooth (A2DP) som fungerer bra med denne modellen. 

Kjipt
Vi må legge til at vi synes det er smålig av Nokia ikke å inkludere USB-kabelen i pakken. Det følger med en adapter til minnekortet for den som har SD-leser, men det er det slett ikke alle som har. Ir-porten kan brukes for den som har dette på PC-en, men porthastigheten er lav, og gjør musikkoverføringen til en tålmodighetstest. Har du et digitalkamera eller en MP3-spiller fra før kan du antakelig bruke kabelen til denne, ettersom det er en standard USB device-port på 7390.

Telefonen har heller ikke 3,5 mm jackplugg. Skal du bruke eget standard headsett må du ha A2DP eller en adapter fra 2,5 mm til 3,5 mm. 

Imponert
Totalt sett er vi imponert over telefonen, som leveres med et 128 Mb minnekort med plass til om lag 2 timer musikk (128Kbit/s mp3).

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen