Dedikert grafikk fra Intel?

Verdens største produsent av x86-prosessorer og brikkesett har så godt som bekreftet at selskapet har intensjoner om å utvikle frittstående ("discrete") grafikkløsninger.

Intel har nemlig opprettet "Visual Computing Group" (VCG) som har som mål å utvikle dedikerte grafikkløsninger med flere kjerner rettet not "high-end"-markedet. Samtidig fortsetter selskapet å søke etter personell som kan jobbe med utvikling av grafikkløsninger.

Markedet for frittstående skjermkort er fallende, ikke minst grunnet den økende populariteten for bærbare maskiner og dedikerte spillmaskiner. Likevel selges det slike skjermkort for rundt fem milliarder dollar hvert kvartal - et ikke helt uvesentlig tall selv for Intel.

Den foreløpig siste grafikkløsningen fra Intel er GMA 3000-familien, som i likhet med selskapets tidligere grafikkløsninger er av den integrerte typen - altså innebygget i et brikkesett. GMA 3000-familien består av to medlemmer, X3000 og 3000, hvor førstnevnte er toppmodellen.

X3000 støtter bl.a. Shader Model 3.0, opererer på 667 MHz kjernefrekvens og har inntil 12,8 GB/s minnebåndbredde. Løsningen kan dra nytte av inntil 384 MB systemminne.

Noen som husker...?
Enkelte vil sikkert hevde at dette i tilfelle ikke blir første gang at en grafikkprosessor blir Intel blir brukt i frittstående skjermkort. Det er helt korrekt - noen som husker "braksuksessen" Intel 740?

(Kilder: X-bit labs, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen