Debuterer 32-veis Xeon-server

eServer xSeries 460 vil være klar med 4- og 8-veis konfigurasjon i løpet av juni, mens den blir klar for 16- og 32-veis i juli. Systemet baseres på X3-brikkesettet, som påstås å øke ytelsen med opptil 60 prosent ved 8-veis konfigurasjon sammenlignet med forrige servergenerasjon.

Denne serveren er rettet mot det øvre markedssegmentet og er rettet mot å tjene bedriftskritiske applikasjoner som eksempelvis databaser.

Systemet vil kunne benyttes med dobbelkjerne Xeon-prosessorene som introduseres ved årsskiftet.

xSeries 460 representerer et lite standpunkt fra IBM ettersom de to største konkurrentene, Hewlett-Packard og Dell, ikke har noen planer om å introdusere x86-servere med mer enn fire prosessorer.

Veiledende pris for 8-veis konfigurasjon starter på ca. 72 000 amerikanske dollar. Såkalt "entry-level"-pris starter på 18 000 amerikanske dollar for minimum konfigurasjon.

Offisiell operativsystemstøtte kommer fra Microsoft Windows, Red Hat Enterprise Server 3 og Suse Linux Enterprise Server 9. RHEL4 vil være sertifisert i løpet av tredje kvartal.

IBM vurderer prosessorer både fra Intel og AMD når de skal lansere nye serverserier, men foreløpig har selskapet ingen planer om å benytte Opteron i sine "high-end"-servere.

Til informasjon kan det nevnes at Sun Microsystems har gått motsatt vei og satser på AMD Opteron i "high-end"-servere. Til syvende og sist er det gjerne krav fra kundene som styrer hva de ulike serverleverandørene skal tilby. Et godt eksempel på dette ser man med SuperMicro som nylig kastet seg på dobbelkjerne-Opteron-bølgen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen