Debian vurderer å droppe arkitekturer

Det var slippleder Steve Langasek som lanserte forslaget på Debian-mailinglisten i går. Han foreslår å droppe alle maskinarkitekturer utenom Intel x86, AMD64, PowerPC og IA-64, som da fremdeles vil dekke det aller meste av ny maskinvare som er tilgjengelig på markedet.

Virkeligheten er at å opprettholde 11 arkitekturer i en slippbar status har vært en stor del av arbeidet til slippteamet, d-i-teamet og kjerneteamet det siste året, uten å nevne tiden brukt av DSA/build administratorene og sikkerhetsteamet, skriev Langasek på mailinglisten. Det er også uklart hvor stor nytteverdi det er i å gjøre stabile slipp for alle disse arkitekturene, fordi de er ikke nødvendigvis formålstjenlig for miljøene rundt disse portene, fortsetter han.

Om Debian velger å kutte ned til de nevnte arkitekturene, vil arkitekturer som SPARC, ARM, MIPS, PA-RISC og S/390 ikke lenger ha like bra støtte som tidligere i Debian. Debian har vært kjent for å ha en spesielt grundig utviklingsprosess som har sikret stabile utgaver for alle plattformer.

Det vi har lagt ut til nå er bare et forslag til Debian-utviklerne, ikke en konkret plan. Etter aktiviteten på ulike mailinglister og IRC-kanaler etter at Steve la ut forslaget å dømme, vil det sannsynligvis bli større endringer før noe faktisk blir gjort, sa Debian-utvikler Steve McIntyre til The Register.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen