Debian-støtte direkte fra HP

Saken meldes av ComputerWorld.no, som videre skriver at Debian Linux vil bli støttet av HP for både HP ProLiant- og HP BladeSystem-serverne, samt den nye HP t5725 Thin Client Server. Ifølge ComputerWorld.no mener HP å være den første av de store maskinvareleverandørene til å tilby støtte for Debian direkte, uten bruk av en tredjepart.

- Det er ikke bare snakk om lenker til noen diskusjonsgrupper eller til en forskningsartikkel. HP tar virkelige telefonsamtaler fra virkelige kunder som trenger å få problemene sine løst, sier HPs Jeffrey Wade til IDGs nyhetstjeneste, ifølge ComputerWorld.no.

HP begynte å arbeide med Debian i 1995, men har inntil nå kun støttet Red Hat, Novell SUSE og Asianux' Miracle, Red Flag og Haansoft.

I disse dager går LinuxWorld 2006 av stabelen i San Francisco, og det er i denne sammenheng nyheten om Debian-støtten kommer. HP melder samtidig om forbedrede tjenester for sine Linux-kunder, blant annet muligheten for fjernovervåking, som skal inkluderes med alle HP-servere med Linux som blir sendt ut. De nye verktøyene supporteres selvsagt også av HP.

Operativsystemet Debian er gratis og ble utviklet av frivillige over hele verden. Neste store oppdatering skal være Debian GNU/Linux 4.0, med forventet lansering i oktober i år.

(Kilde: www.computerworld.no og pressemelding fra HP)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen