Test

Death Sentence

Familien Hume lever et nokså vanlig og idyllisk familieliv. Nick og konen har to små gutter, Lucas og Brendan. Sistnevnte er svært så dyktig i ishockey og egentlig farens lille gullgutt. Dessverre blir han brutalt myrdet på en bensinstasjon under et ran, da han og faren stopper for å fylle bensin etter en kamp.

Hat kan gjøre mye med en ellers så snill person.
Hat kan gjøre mye med en ellers så snill person.

Når Nick får vite at gjerningsmannen toppen vil få et par år bak murene, bestemmer han seg heller for å ta saken i egne hender. Blindet av hat gjør han det andre bare har lyst til å gjøre - han dreper drittsekken. Det han ikke hadde regnet med, var at resten av gjengen blir alt annet enn glade når de ser en av sine "brødre" myrdet. De bestemmer seg for å ta rotta på Nick - og det går ikke lenge før de er etter familien hans også. Snart går filmen over til å bli fylt av hat, blod og et regn av kuler.

God start

Filmen starter svært så bra med et detaljert innblikk i familiens liv. Du får en liten titt inn i livene deres, før den eldste broren blir brutalt myrdet - noe som gir et nokså sterkt inntrykk. Det hele begynner som et svært bra drama hvor du får se familiens reaksjon på mordet og sporene det setter. Enkelte scener er gripende og gir det hele dybde - enkelte ganger kan de nesten presse frem tårer.

Når Nick bestemmer seg for å selv gå etter gjerningsmannen, har du nesten full forståelse for hans handlinger. Men når gjengen igjen bestemmer seg for å komme etter Nick drukner det hele i en svært så dårlig overgang mellom drama og action - til tross for tidvis intense og drivende gode scener som kan pirre nervene.

Å legge seg ut med Billy og gjengen, er visst å skrive under på sin egen dødsdom.
Å legge seg ut med Billy og gjengen, er visst å skrive under på sin egen dødsdom.

Stereotypiske karakterer

Når Nick igjen bestemmer seg for å snu spillet og komme etter gjengen, begynner vi virkelig å se filmens svakheter. Med ett så dukker de mest stereotypiske karakterene opp og alt som tidligere var bra ved filmen drukner i et hav av blod, hat og flyvende kuler. Alt som heter drama forsvinner og plutselig sitter du og ser på beinhard action - hvor både kuler og kroppsdeler flyr.

Med en mildt sagt mislykket overgang mellom tårer og blod virker det hele egentlig bare meningsløst og dumt - med mindre du er av typen som kan sette deg godt til rette og nyte litt hjernedød vold.

Tynt, men bra

Det er ikke mye bonus materiell på denne DVD-en, faktisk bare en liten film som tar deg med på settet. Heldigvis er denne kortfilmen ganske bra. Den dekker faktisk en av de viktigste bitene av ekstramaterialet i en film med gode actionscener: Nemlig en tur på settet og en titt på hvordan de faktisk laget scenene - samt litt småprat.

Konklusjon

Filmen starter som et svært bra drama og kan til tider nesten presse frem tårer. Den avslutter som en beinhard actionfilm med tidvis drivende gode og intense actionscener. Dessverre blir blandingen og overgangen bare helt feil, noe som resulterer i at det meste virker meningsløst og håpløst. Kremen på kaka er de stereotypiske karakterene som plutselig dukker opp. Filmen har et svært bra potensiale, men feiler sterkt på disse punktene.

Death Sentence   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen