Test

Death Proof

I utgangspunktet er "Death Proof" Quentin Tarantinos del av det tre timer lange prosjektet kjent som "Grindhouse". Dette prosjektet skulle bestå av Robert Rodriguez film "Planet Terror", en serie fiktive kinotrailere og "Death Proof". I Norge har bakmennene, av diverse økonomiske grunner, valgt å dele dette prosjektet opp i to separate kinolanseringer, heller enn å vise det som én kinovisning, slik det hele var tiltenkt.

Kurt Russel kurtiserer blondiner i
Kurt Russel kurtiserer blondiner i "Death Proof".

Prat og vold

"Death Proof" åpner med en jentegjeng som i løpet av en ganske lang samtale til slutt ender opp i en bar. En karakter som kaller seg Stuntman Mike (Russell) dukker etterhvert opp. Etter noen runder i baren, der drikkevarene i Mikes tilfelle overraskende nok er vann, tar han kontakt med jentegjengen og gjør krav på en "lapdance".

Uten å si så mye om hvordan den tidligere nevnte episoden ender, så virker det som om "Death Proof" halvveis gjennom filmen starter på nytt. Vi blir introdusert for en ny jentegjeng, som etter en god del prat blir enige om å dra å prøvekjøre en sportsbil.

Mens gjengen gjennomfører et ganske så farlig stunt dukker selvsagt Stuntman Mike opp igjen, og bordet er dekket for en vill, og tidvis voldelig, biljaktsekvens.

Litt ute av kontekst?

"Death Proof" har uten tvil mange gode kvaliteter. Ikke bare er Kurt Russell som skreddersydd for rollen som Stuntman Mike, men filmen har også flere scener som rett og slett bare må beskrives som kule. Actionsekvensene er også veldig fornøyelige.

Omstart midtveis i filmen?
Omstart midtveis i filmen?

Beklageligvis fungerer ikke "Death Proof" like godt utenfor "Grindhouse"-konteksten som du kanskje skulle ønske den gjorde, og sliter dermed litt med å stå på egne ben, selv om det selvsagt er artig at det er fabrikkert små tekniske problemer som at filmen tilsynelatende brenner ut. Det "tarantinske" pratet som fyller mye av filmens to introduserende deler har også en tendens til å bli mer langdrygt enn underholdende.

Det at det virker som om filmen nærmest starter på nytt halvveis er også et grep som ikke fremstår så vellykket.

Konklusjon

Tarantino har ikke gjort seg bort ved å lage "Death Proof", den skulle rett og slett aldri blitt separert fra sin sanne kontekst, nemlig "Grindhouse". Likevel er det noe veldig likbart ved denne filmen, som gjør at du nok vil bli godt underholdt til tross for svakhetene. Er du attpåtil en tilhenger av Tarantino eller Russel vil du nok sette ytterligere pris på filmen.

Samlet sett er "Death Proof" en kul film med en enda kulere slutt, som til tross for langdryghet og strukturelle problemer makter å holde interessen opp store deler av tiden.

Se trailer til filmen her.

Death Proof   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen