Test

Deadly Outlaw - Rekka

Kunisada (Riki Takeuchi) og hans bestevenn begir seg ut på et hevntokt, etter at deres leder og farsfigur har blitt brutalt myrdet. De ansvarlige, representanter i en rivaliserende Yakuza-gjeng, vil gjøre bot for sine handlinger, slik at et stabilt forhold mellom Yakusa-"familiene" kan gjenopprettes. Dog er Kunisadas temperament noe som står i veien for en konfliktløsning i form av tale. Med manglende støtte fra sin egen "familie" blir veien mot hevn enda vanskeligere og lengre, og mer brutal.

Se større versjon og flere bilder
- Hva i alle dager skal jeg med en så stor kniv?

En tanke resirkulert tema

Den svært så produktive kultregissøren Takashi Miike har flere gode filmer på sin samvittighet, som "Audition", "The Bird People in China", "Ichi the Killer" og "Visitor Q", og han har med disse bevist sin regikraft. Likevel sniker det seg stadig inn lavmålsfilmer i hans filmografi, noe som er synd, men kanskje forståelig – i forhold til produktiviteten. Denne filmen befinner seg ikke nødvendigvis i sistnevnte kategori, den havner midt i skjærsilden, en verken/eller-kategori.

Det å skildre organisert kriminalitet, Yakuza, er ikke et nytt tema for Miike, og det har blitt gjort langt bedre enn i denne filmen, spesielt av Miike selv. Rett-fram-konseptet er i mye større grad brukt i "Deadly Outlaw – Rekka" enn tidligere, og filmen har hardbarket action som fokus. Filmen blir ganske så daff i forhold til regissørens tidligere arbeid, det å se en såpass simpel sak – både i form av historie, karakterer og utviklingen av disse elementene, er skuffende.

Hevn satt i progressiv rock-struktur

Se større versjon og flere bilder
Gamle japanere pleier ofte leke gjemmeleken.

Det filmen makter, er å fremme aggresjonen som hovedpersonen føler, ved å sette det hele i struktur av musikken til det progressive rock-bandet "Flower Traveling Band" fra 70-tallet. Artig nok er to av filmens skuespillere også medlemmer av dette bandet. Dette strukturvalget får utbytte i form av energi, og er det som klarer å holde filmen og publikum i et noenlunde driv.

En vil også kunne finne enkelte humoristiske innslag og stilige voldsutøvelser som også hjelper på filmens driv, men ikke i tilfredsstillende doser slik man gjerne gjør i mange andre Miike-filmer. Helheten er heller alminnelig.

Yay, Sonny Chiba!

En liten nesten-digresjon må være tillatt her: Innledningsvis blir vi introdusert for den legendariske Sonny Chiba, og også nærmere slutten, hvilket absolutt er et høydepunkt. Riktignok er disse sekvensene korte, og derav uten fullendt ettersmak. Det å bruke Chiba i slike korte portrett er gjerne vanlig nå for tiden, men samme feil blir gang på gang gjort - de er for korte!

Deadly Outlaw - Rekka   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen