De villeste Iphone-ryktene

For en drøy uke siden kom Netcom med nyheten mange ventet på: Iphone kommer til Norge. Det var imidlertid det eneste som ble kjent. Når telefonen skal dukke opp, om det er den gamle eller nye mobilen som kommer, hva vil den koste, og andre detaljer er helt ukjent.

På mandag kan det derimot hende vi vet mer. Klokken 19:00 norsk tid går nemlig Apple-sjef Steve Jobs på scenen ved Moscone Center i San Francisco. Anledningen er åpningstalen på Apples utviklerkonferanse WWDC.

Stort sett en samlet verdenspresse regner med at Jobs da kommer til å vise frem en 3G-versjon av Iphone for første gang. Som vanlig fra Apple er det lite faktisk informasjon som finnes, noe som gjør at ryktespredningen har nådd nye høyder.

Artikkelen fortsetter under bildet

Steve Jobs skal ifølge ryktene presentere 3G-Iphone på mandag

Iphone til tusenlappen
Et av de mest interessante ryktene må være at Apple kommer til å slippe en enkel billigversjon av Iphone. Dette ryktet kommer fra grunnleggeren av nettstedet Digg, Kevin Rose, som nærmest har gjort det til en bijobb å slippe rykter om den populære mobilen.

Ifølge Rose skal Apple sjokkere alle ved å slippe billigversjonen samtidig som Jobs viser frem den langt mer teknisk avanserte 3G-versjonen. Prisen på en billigmobil fra Apple skal visstnok ligge rundt 200 dollar (1.017 kroner), som er halve prisen av dagens Iphone-modell.

Problemet med dette ryktet er at troverdigheten til Rose på akkurat dette punktet er ekstremt lav. Riktignok har Rose hatt rett i noen av ryktene han har kommet med, men det skulle vel bare mangle når vi snart er oppe i et tresifret antall rykter.

Endelig trådløst
En funksjon som har vært sårt savnet i den originale Iphone-mobilen er trådløs synkronisering. Nå er det ting som tyder på at det kan bli mulig å synkronisere Iphone trådløst via Bonjour.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ikonene som kan tyde på trådløs synkronisering

Det er nemlig en hel haug med mennesker som bruker fritiden sin til å gå gjennom operativsystemet til Apple i detalj. Og da mener vi ekstrem detalj. I CoreBundle.Type-pakken i 10.5.3-oppdateringen av OS X er det funnet et Iphone-ikon som kan tyde på at telefonen får Bonjour-støtte. Dette leder flere til å spekulere i at muligheten for trådløs synkronisering vil dukke opp.

Litt av utfordringen for Apple i så måte vil være at en slik oppgave kan være unødig krevende for batteriet.

Blir den mindre
Selv om Apple Iphone har fått mye skryt for design er det mange som mener telefonen er i overkant stor. Litt av grunnen er at Apple har en 3,5 tommers skjerm på mobilen sin. Ilounge har imidlertid funnet bilder av skjermer som kan tyde på at Iphone blir mindre.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette er noen av bildene som hevdes å være den nye Iphone

Det har dukket opp bilder på Iphone-lignende skjermer med 3,2 tommer og 2,8 tommer. Hvorvidt det betyr at Iphone blir mindre, eller at Ipod Touch blir mindre, eller at Ipod Nano får trykksensitiv skjerm vites ikke. Det kan jo også hende at dette ikke har noe med Apple å gjøre i det hele tatt.

Tar vi den helt ut kan vi derimot bruke bildene som bekreftelse på at Apple planlegger å lansere både en dyr 3G-versjon og en litt billigere versjon.

Redaktør Leander Kahney hos Wired.com hevder også at den nye 3G-versjonen vil bli 22 prosent tynnere enn dagens Iphone. Selv om mye ser ut til å skje med størrelsen på den nye mobilen er det allikevel mye som skal puttes inn i mobilen.

Supermobil

For Kahney hevder at telefonen vil få bedre batteri, integrert GPS og lagringskapasitet på 16 gigabyte og 32 gigabyte. Sistnevnte er i så fall en dobling i forhold til dagens modeller.

Det er også ting som tyder på at telefonen blir lynrask. For 3G-brikken som skal være bygget inn i telefonen er visstnok av typen Sgold3, eller PMB8878. Denne støtter turbo-3G med hastigheter opp til 7,2 Mbps. Men det er ikke sikkert det stopper der. Uttalelser fra den australske operatøren Telstra kan nemlig tyde på at den nye Iphone støtter hastigheter helt opp mot 42 Mbps.

Dersom det viser seg at Sgold3 er en del av telefonen kan det også være andre ting å glede seg over. Brikkesettet støtter nemlig kamera med oppløsning på opptil fem megapiklser, samt avspilling av HD-video.

Artikkelen fortsetter under bildet

Forhåpentligvis får vi også vite noe om når Iphone kommer til Norge

Vi følger med
Apple har lenge klart å skape et enormt engasjement rundt sine produkter. Denne gangen er forhåndshypen kanskje på sitt høyeste nivå noensinne. Forhåpentligvis får vi svar på alle våre spørsmål da.

Mobilen.no følger åpningstalen til Steve Jobs og vil rapportere kontinuerlig. Følg med da.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen