De ti beste Firefox-utvidelsene

En av de tingene som har gjort Firefox til en populær nettleser er alle utvidelsene som eksisterer til programmet. Her kan du få alt fra underholdende ting, til særdeles nyttige funksjoner. Vi har samlet ti av våre favoritter.

Nå er folks nettvaner vesentlig forskjellige, så det er ikke sikkert du deler mitt syn på hva som er nyttig. På Mozillas egen hjemmeside ligger det informasjon om flere utvidelser, så det kan jo være nyttig og se seg litt rundt.

1. Url Fixer
Dette er utvilsomt en av mine favoritter ettersom jeg alltid klarer å skrive noe feil når jeg skal skrive inn en url. Det blir ofte komma istedenfor punktum, wwww og .con. Url Fixer gjør akkurat det den sier at den skal gjøre, og du slipper irritasjon over sider som laster, som egentlig ikke eksisterer. Dette er langt fra den mest avanserte utvidelsen, men hvis man ofte slurver med url-skrivingen er det særs nyttig.

2. DownThemAll 1.0.3
Den første nedlastingshjelperen som er innebygget i Firefox. utrolig nyttig hvis man skal laste ned flere filer fra samme side, hjelper godt til på hastigheten, og uten alt greyware-tullet som følger med en rekke av de andre nedlastingsprogrammene. Enkelt, praktiskt og nyttig

3. VideoDownloadHelper
En nyttig utvidelse for alle flittige Youtube-brukere, og selvsagt alle de tilsvarende tjenestene. Det kan ofte være klønete å laste ned denne typen videoer hos noen av tjenestene, men VideoDownloadHelper gjør jobben enklere for deg.4. Sxipper
Sxipper er en utvidelse som tar være på alle passordene dine, og hjelper deg med vanlige utfyllingsfelt hvor du stort sett legger inn den samme informasjonen. Vesentlig bedre enn Firefox sin innebygde passord-manager, men pass godt på hvem som har tilgang til PC-en din. Havner den i gale hender er plutselig all informasjonen du bruker på nett tilgjengelig for andre.

5. StumbleUpon
Denne utvidelsen kan være nyttig for noen. og mest moro for mange andre. StumbleUpon gjenkjenner hva nettsiden leser omhandler, og med et tastetrykk blir du sendt videre til en side med liknende innhold. Perfekt hvis du kjeder deg fryktelig, eller om du vil gjøre research rundt ett spesielt tema. I skrivende stund er det over 5 millioner brukere som alle snubler rundt på nettet i blinde.

6. Google Preview
Et meget nyttig verktøy hvis man bruker Google mye for å finne informasjon. Når du søker i Google vil du få opp et lite bilde av hva som venter deg på det aktuelle søketreffet. Google Preview er også lett å slå av og på, hvis du ønsker å vise Google-søkene dine på en tradisjonell måte.7. Firebug
Jeg skal ikke skryte på meg at jeg bruker utviklingsutvidelsen Firebug mye, men for de som jobber med sånt er det et utrolig nyttig verktøy. Du kan editere, debugge og monitorere CSS, HTML og JavaScript i sanntid i nettleseren.

8. Foxmarks
Mange av oss bruker flere forskjellige maskiner, og ofte mister man oversikten over hvilke bokmerker som var på hvilken maskin. Med Foxmarks blir bokmerkene dine på de forskjellige maskinene automatisk synkronisert, og du slipper å søke opp siden igjen, eller enda verre, bli sittende og irritere deg til du er tilbake til maskinen hvor du opprinnelig lagret bokmerket.

9. Gspace
Gspace er utvidelse som gjør at deler av all den ledige plassen på Gmail-kontoen din gjøres om til en online harddisk. Du kan lagre alt du tror du kan få bruk for andre steder i verden på en vesentlig enklere måter enn tilsvarende program og utvidelser. Ettersom Gmail-plassen stadig øker kan dette bli en ganske formidabel harddisk på sikt.

10. Tweak Network
Dette er utvidelsen for alle som liker å få mest ut av surfingen sin, og som hater trege nettsider. Tweak Network fungerer faktisk veldig bra, Firefox får en fartsboost, og spesielt det å streame video fungerer bedre enn uten. Det eneste vi ikke liker er at den ikke lagrer innstillingene dine, men det skal vi kunne leve med.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen