De største mobilnyhetene

Årets  store mobilmesse, Mobile World Congress, går av stabelen i Barcelona neste uke, og mobilentusiaster kan glede seg til massevis av nye telefoner, spennende ny teknologi og bruksområder.

Mobilen.no er selvsagt på plass for å gi deg nyheter, bilder og video fra messen, tidligere kjent som 3GSM, som vil pågå hele neste uke. Allerede går ryktene om spennende nye lanseringer og teknologien vi vil få se de neste årene, og vi har laget en oversikt over hva vi kan vente oss fra messen. 

SE BILDESPESIAL.

Mye trykkfølsomt
Iphones inntog i mobilmarkedet har skapt mye røre, og trykkfølsomme skjermer og nye brukergrensesnitt kommer vi til å se mye av på Mobile World Congress. Nokia skal vise fram forbedringer av sitt Series 60-system, og HTC skal gjøre sine trykkfølsomme modeller enda bedre med nytt brukergrensesnitt

På programvaresiden har det også blitt spekulert i at Dell vil annonsere sitt inntog på mobilmarkedet, med Googles nye mobiloperativsystem Android i bunn. Dell har langt på vei avkreftet ryktene, men det forventes en endelig avklaring under Mobile World Congress.

Også norske Opera er på banen, og vil vise fram sin nye nettleser for mobiltelefoner 9.5. Blant annet er den atskillig raskere enn noen fullverdig mobilnettleser vi har sett til nå. I tillegg er det blitt lettere å navigere med nye zoom-funksjoner. 


Årets beste mobil skal også kåres, og de nominerte er LG Viewty KU990, Nokia 6500, Sony Ericsson W910, 3 Skypephone og Samsung G900. Ikke de mest spenstige nominasjonene vi har sett, men vi gir deg vinnerne det øyeblikket de kåres. 

SE BILDESPESIAL.

Fremtiden
Blant de mer fremtidsrettede sakene vi regner med å få se under Mobile World Congress, er bøybare mobilskjermer, projektorer innebygd i telefonen og mobiler med uttrekkbar skjerm. Også Motorola, som har store problemer med sin mobildivisjon, kommer med noe spennende, vi vet bare ikke helt hva. En filmsnutt har satt ryktemaskinene på internett i sving, svaret på hva det er selskapet har kommet opp med kommer i løpet av uken.
 
Mobilkameraene skal bli bedre, og Kodak går i bresjen med sin nye bildesensor som de demonstrerer under Mobile World Congress. Den nye sensoren skal gi full fem-megapikslers kvalitet på mobilbilder, og støtter også video i mye høyere oppløsning enn dagens mobilkamera. I tillegg klarer den, sammen med TI Omap-prosessor, mange av funksjonene vanlige digitalkamera har i dag, som ansiktsgjenkjenning, rask autofokus og anti-røde-øyne-funksjon. 

SE BILDESPESIAL.

Massevis av mobiler
En rekke lanseringsrykter av konkrete mobiler er også lekket, blant annet venter vi å se Samsung G810 og I900. G810 ryktes å ha alt en mobil kan trenge: Fem megapikslers kamera, super-3G, trådløst nettverk, GPS og og stor skjerm. I900 ser ut til å hekte seg på Iphone-bølgen, med diger trykkfølsom skjerm, fem megapikslers kamera og åtte gigabyte minne. 

Nokia lanserer ikke bare oppgraderinger på sitt operativsystem, ryktene går også om en ny mobil. Nokia N96 er en god oppgradering av suksessen N95, og skal ha støtte for minnekort, super-3G, trådløst nettverk og GPS. Her kan du lese mer om ryktene

LG er også ute med rykter, denne gang nokså spesifikke om sin KF-510. Den 10,9 mm tynne glidemobilen har et tre megapikslers kamera, og en helt ny type navigasjonsknapp. Det er foreløpig alt som er kjent om mobilen, men vi kommer med flere spesifikasjoner i løpet av Mobile World Congress. 

SE BILDESPESIAL.

Åtte megapiksler
Flere enkle Sony Ericsson-modeller ble lansert i forkant av messen, men også rykter om en ny kameramobil har lekket. Den nye mobilen er i K-serien fra Sony Ericsson, og skal være utstyrt med et kamera som kan ta bilder på opptil fem megapiksler. Den utstyres ikke med blitz, men med to små LED-fotolamper. Mobilen har skyvbart kameradeksel som hindrer støv og riper på kameralinsen. Her kan du lese mer om kameramobilen

Motorola ser ut til å skulle lansere en enda bedre kameramobil, under navnet Skarven. Den etter sigende bananformede mobilen skal ha et kamera med hele åtte megapiksler, GPS og trådløst nettverk.

SE BILDESPESIAL.

Dette er noen av ryktene som har versert i forkant av Mobile World Congress, Teknofil.no er tilstede under hele messen og gir deg alle nyheter, fakta og bilder fra kalaset.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen