De siste fra Siemens?

Siemens er lei av å tape penger på mobilproduksjonen. Nå truer konsernet med nedleggelse av hele mobildivisjonen, om de ikke får ordnet seg et oppkjøp, et samarbeid eller en annen løsning. Skal man tro analytikerne, er det mest sannsynlige et samarbeid med en annen produsent. En sannsynlighet er det også for at Siemens blir totalt oppkjøpt.

Med andre ord kan de kommende modellene vi kjenner til, være de aller siste vi ser fra produsenten. Her er de Siemens-modellene du i alle fall kan være sikker på at vil nå markedet. Samtlige er ventet ut i butikkene i løpet av første kvartal i 2005.

Siemen SK65 lukket

Siemens SK65 – Proff med QWERTY
Foruten den litt eldre Siemens SX1, har det gått lang tid siden vi har sett en skikkelig profftelefon fra Siemens. Brukere som har trengt flere funksjoner har dermed måttet velge modeller fra andre produsenter.

Nå har Siemens imidlertid bestemt seg for å innta profftelefonmarkedet igjen, og selskapet lansererte for kort tid siden SK65 med QWERTY-tastatur. Selskapet skal også ha sikret seg et ekstra ess i ermet ved å inkludere teknologier som BlackBerry og trykk og snakk.

BlackBerry-teknologien sørger for at dokumenter, e-post og kalenderen på telefonen alltid vil være synkronisert med kontoret. En av de største fordelene med dette, er at innkommende e-post dukker opp på telefonen på samme måte som en SMS. Med andre ord hopper e-posten opp på skjermen i omtrent samme øyeblikk som den sendes fra motparten.

Trykk og snakk kan gjerne sammenlignes med en walkie-talkie. Den brukes på akkurat samme måte til å sende korte talebeskjeder. Forskjellen er i praksis bare at du velger en mottaker. Hverken Telenor eller Netcom enda støtte for denne teknologien i sine mobilnett.

Det Siemens ikke har fått på plass i SK65 er utvidbart minne, i form av en plass for minnekort. Men det verste er kanskje at det ikke trengs. Enheten har nemlig hverken kamera eller MP3-spiller. Underholdningsverdien er med andre ord langt fra prioritert.

Skjermen SK65 har blitt utstyrt med er heller ikke av de beste. Den kan vise til en oppløsning på skarve 132 x 176 punkter, som er det samme som de fleste andre modeller i 65-serien. For en profftelefon er ikke dette direkte imponerende.

At skjermen er litt svak har imidlertid ikke kun ulemper. Til gjengjeld har nemlig telefonen fått svært god batterilevetid, for sin sjanger. Profftelefonen er oppgitt til å kunne være oppegående i hele 250 timer i standby, mens taletiden er så mye som 5 timer. Det er et ess i ermet for Siemens, som primært har siktet SK65 mot travle forretningsmenn.

Den observante leseren, som ikke har vært borti denne telefonen før, lurer nok svært på hvor dette QWERTY-tastaturet skulle befinne seg. Joda, det er der. Telefonen er nemlig delt elegant i to, som en sandwich. I midten av hele telefonen befinner det seg et slags kulelager, som gjør at den nederste og den øverste delen av enheten kan vris om hverandre.

Dette gjør at telefonen kan brukes med begge hender, for å skrive en SMS kjapt og effektivt. Dersom du ikke har to hender ledig er det intet problem å bruke enheten som en vanlig mobiltelefon, med den ene hånden på tastaturet og den andre der hvor den skulle trenges.

Siemens SK65 i utslått modus

Siemens lanserte SK65 i Norge allerede for noen uker tilbake, og den nye profftelefonen skal for tiden være på lager i flere butikker. Prisen ligger på mellom 3500 og 4500 kroner uten binding, alt etter hvor man handler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen