De nye seniormobilene

De nye seniormobilene

Mens de fleste mobilprodusentene kappes om å stadig flere og bedre funksjoner på mobilene, går Doro helt motsatt vei. De kutter ned på funksjonene og satser alt på brukervennlighet.

- Etter å ha spurt de eldre hva de ønsker i en mobil, er det to ting som gjelder: Brukervennlighet og at den skal være enkel å ringe med. Mange ønsker også å kunne sende SMS, forklarer salgssjef Frode Gretland i Doro Norge.

Store knapper
Doro er kanskje mest kjent fra sine vanlige hustelefoner, og det var først i 2007 de satset på mobil. Fram til i dag har de hatt fire enkle modeller på markedet, og interessen og salgsveksten har vært stor. Derfor kommer de nå med hele fem nye seniortelefoner som vil dukke opp i butikkene fra mars og fram til sommeren.- Det er mange ting vi yngre brukere tar for gitt som mange eldre synes er veldig kronglete. Det kan være små detaljer som en egen av-knapp, slik at de ikke slår av telefonen når de egentlig bare skal legge på, for klarer Gretland.

Store knapper og gjerne mellomrom mellom tastene er også viktig. Det samme gjelder for skarp og tydelig skjerm med stor skrift. Doro-mobilene er også laget slik at man kan deaktivere alle de funksjonene man ikke bruker, slik at de ikke dukker opp som forvirrende valg i menyene.

Aller enklest

Den enkleste nye modellen er 334gsm. Her er det fire dedikerte minneknapper der man kan legge inn kontakter.

Det er også egen alarmknapp og en hjelpefunksjon som gjør at telefonen selv kan sende varsels-SMS og ringe opp kontaktene automatisk.

Displayet skal være enkelt å lese og mobilen koster 1200 kroner. Alle Doros mobiler selges uten operatørlås.

Med modellen 338gsm har telefonnumrene kommet på plass i tilegg til tre dedikerte nummerknapper. Det er også en egen kanpp for å komme til telefonboken. Her er det å ringe som står i fokus, men man kan også motta, men ikke sende, SMS.Litt mer avansert blir det med modellene 342 og 345gsm. Her kan du både sende og motta SMS og det følger med kalkulator og nødknapp.

Med 355gsm får du også med radio, lommelykt og ikke minst blåtann som er viktig hvis du vil koble til høreapparat. Her kan du velge mellom telefon i svart eller hvitt og prisen er 1400 kroner.

Klapptelefon

Etter å ha kartlagt de eldres behov har Doro funnet ut det ikke noen homogen gruppe de lager telefoner til. Derfor satser de også på en klapptelefon som sin toppmodell.

­- Det er faktisk mange kvinner som har uttrykt ønske om en klapptelefon de kan ha i veska. Mange er også usikre på om de har trykket på rett tast for å legge på, og da er det enklere å bare åpne eller lukke telefonen. En fordel med klapptelefoner er dessuten at det blir god plass mellom skjerm og taster, sier Peter Skattenborg i Doro.

Toppmodellen 410gsm koster 1600 kroner og her kan man også motta MMS. Hvis man skulle kunne sende MMS er man hjerne avhengig av å kunne koble telefonen til en PC, og det ønsker Doro og holde seg utenom.Med få konkurrenter på det norske markedet har Doro tro på fortsatt salgssuksess. Dermed er de kanskje den eneste mobilprodusenten som tør å budsjettere med økt salg i år.

­- Det er nok ikke alltid bestemor selv som går ut og kjøper seg en ny mobil, men disse telefonene viser seg å være en veldig populær gave. Bare det at man har nødalarm er en trygghet for mange, sier Skattenborg.Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen