De Niro donerer diger samling

Alternativ tekst mangler
Universitetet i Texas får snart dette i gave av Robert De Niro.

Det ble kjent denne uken at De Niro donerer alt han har samlet av filmrelaterte gjenstander gjennom sin mangeårige karriere til University of Texas. Samlingen består av over 3000 kostymer og hundre kasser med papirer, og vil bli arkivert og katalogisert ved skolens "Harry Ransom Center". Dette senteret har også samlinger fra forfatteren Norman Mailer og skuespiller Gloria Swanson.

Tilgjengelig

- Det som er viktig med universitets senter er at gjenstandene til syvende og sist vil være tilgjengelige for offentligheten, sier De Niro i en pressemelding.

Ifølge BBC News inneholder blant annet samlingen et ekte taxi-sertifikat som De Niro fikk i forbindelse med forarbeidet hans til rollen i "Taxi Driver". I tillegg inneholder samlingen originalmanuskripter, produksjonsfotografier og korrespodanse med andre filmfolk, blant annet Martin Scorsese.

Fire lastebiler

Den mest kuriøse gjenstanden i samlingen er nok en full avstøpning av De Niro som ble tatt i forbindelse med innspillingen av "Frankenstein". Samlingen er så stor at det trengs fire lastebiler for å frakte den til universitetet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen