De mest populære mobilene

De mest populære mobilene

Som de eneste i Norge har Mobilen.no fått tilgang til en oversikt over hvilke mobiltelefoner som selger best på det norske markedet akkurat nå.

Med bakgrunn i salgstall fra Nordialog, Mobildata, Telekiosken, Commit, Telehuset, Telebutikken, Klart Svar og Expert har vi utarbeidet en oversikt over de mobiltelefonene flest nordmenn har kjøpt seg den siste måneden.

Nokia og Sony Ericsson dominerer
Det er ingen stor overraskelse at Nokia og Sony Ericsson er de mest populære mobilprodusentene blant norske mobilbrukere. Av de fem mestselgende mobilene i september, er hele tre produsert av Nokia, mens de to siste stammer fra Sony Ericsson.

Nokia-modellene er i all hovedsak rimelige mobiltelefoner med enkle spesifikasjoner, og dertil lav pris.

Sony Ericsson-modellene er noe mer avanserte, men har vært på markedet en stund og har derfor rukket å bli forholdsvis rimelige.

Bestselgeren - Nokia 6103
Den soleklare bestselgeren i september er Nokia 6103. Den enkle foldemobilen fra Nokia har solgt til gull hos flere av forhandlerne Mobilen.no har snakket med.

Foldemobilen minner om forgjengeren Nokia 6101 som også var en salgssuksess for Nokia. Nokia 6103 har både kamera, radio og støtte for Bluetooth.

Nokia 6103 har også støtte for MP3-ringetoner, men er ikke tiltenkt rollen som din neste MP3-spiller.

Ler mer om Nokia 6103 her.

Kameragliset - Sony Ericsson K750i
En soleklar andreplass går til Sony Ericssons kameramobil K750i. Som en av de første kameramobilene med autofokus gikk den i fjor til topps i konkurransen om å være den beste kameramobilen.

Sony Ericsson K750i har i tillegg til et svært godt kamera både radio, MP3-spiller og mulighet for å utvide plassen med minnekort.

Telefonen kom på markedet for godt over et år siden, og har dermed gått mye ned i pris siden den ble lansert. Allikevel er det fortsatt en svært god mobiltelefon, noe som igjen fører til stor pågang av nye brukere.

Les vår test av Sony Ericcson K750i her.

Folkelig 3G – Sony Ericsson K610i
Den mest solgte 3G-mobilen i september, og den totale tredjeplassen går til Sony Ericssons K610i. Den relativt enkle 3G-mobilen minner utseendemessig og på mange måter om Sony Ericsson K750i, men den har det lille ekstra som K750i mangler.

Ettersom K610i er en 3G-telefon har den et ekstra kamera over skjermen som kan brukes til videotelefoni. I tillegg støtter den nedlasting i høye hastigheter, og kan brukes som modem når du er på hytta, fjellet eller i båten.

Med ekstra minnekort kan K610i brukes som MP3-spiller, men FM-radio har den dessverre ikke.

Les vår test av Sony Ericsson K610i her.

Enkel og billig – Nokia 6070
På fjerdeplass på listetoppen finner vi den enkle, rimelige mobilen Nokia 6070. Her finner du kun det mest nødvendige som et enkelt kamera med bilder i MMS-kvalitet, FM-radio, store taster og EDGE til rask nedlasting fra Internett.

Nokia 6070 er en av de rimeligste mobilene i oversikten, og en typisk 1-kronestelefon. Allikevel har den altså blitt svært populær.

Les mer om Nokia 6070 her.

Mer folkelig 3G – Nokia 6233 og 6280
En delt femteplass går til de to 3G-modellene Nokia 6233 og Nokia 6280. Begge modellene har 3G, tar bilder i med en oppløsning på to megapiksler og har et ekstra kamera for videosamtale.

Nokia 6233 er en av finnenes minste 3G-mobiler, og med et godt kamera, MP3-spiller og FM-radio er den også rustet for å mette de fleste behov.

Nokia 6280 er en noe større skyvemobil, også har et godt kamera, MP3-spiller og FM-radio. I tillegg har begge modellene støtte for EDGE dersom du er utenfor 3G-dekning og et oversiktlig brukergrensesnitt kalt Series 40.

Les vår test av Nokia 6233 her.

Les vår test av Nokia 6280 her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen