Guide

De kuleste bæreveskene

Det gjelder å finne praktiske løsninger når du skal frakte laptop eller bøker, og mange er lekre å se på, andre er gode for ryggen din, mens andre igjen har litt av begge deler. Vi har sett på hva du bør bruke i kommende skoleår.

Finn ut hva du trenger
Ved valg av sekk eller bag er første punkt på veien å finne ut hva du skal bruke den til. Skal du ha med alt du behøver i løpet av en skoledag i en bag, eller skal du ha en veske ved siden av til lommebok, nøkler, sminke og andre livsnødvendigheter.

Det er også viktig å bestemme seg for om du skal bruke den til din bærbare PC. Da bør du velge en med en seperat avstivet lomme slik at maskinen blir slengt minst mulig rundt omkring.


Selv om bag kanskje er trendy er sekk bedre for kroppen.

Pass på ryggen
Alle butikkene vi i Teknofil har snakket med bekrefter at bærevesker definitivt er mest etterspurt. Det betyr imidlertid ikke at det er best for deg. Sekk fordeler belastningen langt bedre. Da vi snakket med Aggi Heen i fjor, som jobber som fysioterapeut ved helsetjenesten hos Universitetet i Oslo, mente hun det er mange som tenker på utseende, heller enn hva som er bra for kroppen.

- Det ser ut til at bærevesker er den store moten i år. Sett fra kroppens ståsted er denne moten helt feil. For kroppen er i bunn og grunn ryggsekk det beste. Hvis du bærer rundt på både laptop, bøker og notatbøker i en skulderveske så sier det seg selv at dette blir en kraftig påkjenning. Du vil bokstavelig talt ha en konstant kamp mot tyngdekraften og etter tre års studier vil du risikere å ende opp med skjevheter i ryggen og i verste fall varige mén, forklarer Heen.

Vanntett viktig
Både bøker og laptop er uvenner med vann, og det er det jo ikke så rent lite av i dette landet. Husk alltid å spørre i butikken om den enten er vanntett eller vannavstøtende. Du vil ikke at hverken bøker eller ikke minst laptopen skal få unngjelde for høstværet.

Det er mange av bagene som ikke nødvendigvis er 100 prosent vanntett på utsiden, men som har beskyttelse på innsiden. Et annet aspekt som bør vurderes er stroppene på bærevesken eller sekken. Det er viktig at du velger en modell med tilstrekkelig bred stropp slik at du minsker belastingen på skuldrene.


Crumpler er blitt blant de mest trendy bagprodusentene.

Vekt på design
Produsenten Crumpler har en omfattende portefølje, og felles for de fleste er friskt design og gode løsninger, for både laptop og bøker. De selges i en rekke butikker i hele Norge, og i Oslo har de faktisk en helt egen butikk.

De enkleste bæreveskene starter på rundt 500 kroner, mens sekkene og de mer avanserte bæreveskene fort kan passere tusenlappen.

Celly Mei Mei er også en veskeprodusent som har begynt å lage flotte bærevesker for begge kjønn. Fås i en rekke forskjellige farger, og vil ikke koste deg mer enn 500 til 600 kroner. De er kanskje mer estetiske enn praktiske, på grunn av den smale stroppen, men hvis utseende betyr noe, er Mei Mei noe for deg.


Celly Mei Mei lager bærevesker for begge kjønn.

For de konservative
Det er ikke alle som ønsker å se hip og kul ut i studietiden, og som heller vil gå for mer nøytrale løsninger, som også gir mer rom og plass til hele studielivet ditt. En gammel traver, Case Logic, har et bredt utvalg i både sekker og vesker, og her kan du velge om du ønsker å se ut som en businessmann, eller kvinne, på farten, eller om du velger "seriøs-økonomi-student"-varianten.

Case Logic kan stort sett kjøpes i alle tradisjonelle koffertbutikker, men også hos steder som Komplett.no eller Datakjeden.no.

Også for jenter lages det en rekke lekre, men anvendelige bærevesker, og Golla har blitt et populært alternativ. Med egne lommer til småting, men god plass til laptop, samt noen bøker, vil nok dette bli populære serier for voksne jenter. Golla kan kjøpes hos blant annet Netshop.no.


Case Logic gir et seriøst inntrykk for streberstudentene.

Pølseskinn til laptopen
For de ordentlig motebevisste som ikke vil bære rundt på all verden, har nøkler og mobil i lomma, og studerer utelukkende via laptopene, finnes det utrolig mange lekre beskyttelseslommer, og her har mange produsenter lagt mye flid i designet.

En variant vi falt for er Laptopwallet fra Hardgraft. Med denne vil du definitivt vekke oppsikt, og du kommer til å ose stil og klasse. Ikke er den fryktelig dyr heller. Ulempen er selvsagt at den er laget i ull, og dermed ikke så glad i vann. Dette er beskyttelsen du tar med når du vet det kommer til å holde seg fint ute.
En annen fargerik favoritt er denne fargerike saken fra Built NY. Det som imidlertid alltid er viktig når du skal bestille denne typen for mapper, er at du sjekker at modellen passer laptopen din. Her har du ikke noe plass å gå på.


Built NY har laget en av de mest fargerike modellene der ute.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen