De heteste produktene fra IFA'07

De heteste produktene fra IFA'07

Den store internasjonale forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin er forbi.

Som oppvarming til den norske messen Electroworld som avholdes 25.-28. oktober på Lillestrøm, bringer vi deg her noen av de heteste nyhetene fra Berlin.

Les også:
De beste dingsene
.
Minimalistisk skolestart
.
Ubrukelige dingser
.

Fortsetter suksessen
Sony har lenge ridd på en bølge av applaus for sine Bravia LCD TV-er. På IFA messen viste de frem enda flere eksemplarer av full-HD monsteret. Her er det ikke snakk om små apparater. Du kan få de i alt fra 40-70 tommer. Men flate og fine er de.

For de som virkelig er glade i film og TV viste sony frem sitt flaggskip, DL-70X3500, på hele 70 tommer. Med denne medfølger Sony sin nye Triluminos LED teknologi.


I følge Sony skal denne formen for bakgrunnsbelysning gi mer intense og naturlige farger enn du noen gang har sett tidligere.

Skap lyd i hjemmet
I tillegg viste Sony også frem sitt nye hjemmekinosystem, DAV-IS10. Denne pakken består av en subwoofer og fem små høytalere i tillegg til forsterker og DVD/Mp3-spiller.

Spilleren er utstyrt med HDMI kontakt og har muligheten til å oppskalere dine vanlige DVD filmer til HD.

Det vil nok ikke gi like bra bilde som ved ekte HD-kilder, men Sony lover at opplevelsen skal bli bedre enn normalt.

Trådløs musikk
Sonos presenterte trolig den mest elegante løsningen for musikkavspilling på messen. Deres Sonos Controller CR100, gir deg full tilgang til din musikk, samme hvilket rom du befinner deg i. Ved hjelp av denne lille dingsen og en trådløs kontakt kan du hente inn musikk fra hele 16 forskjellige kilder. Dette kan være datamaskiner, radio, CD-spiller eller en kilde fra nett. Musikken kan så overføres til Sonos trådløse høytaler, Zoneplayer.


Kontrollen er utstyrt med en 3 tommer stor LCD skjerm som gir deg full kontroll over hva som spilles av.

Hodetelefoner for reisen
Om du sitter på flyet eller toget, så er det ikke alltid greit å ha en høytaler på fanget, trådløs eller ikke. Da er det greit å ha med seg et par skikkelige hodetelefoner.

Sennheiser presenterte på messen sitt nye produkt PXC 450. Dette er sammenleggbare hodetelefoner av høy kvalitet skal vi tro deres reklame.

De er utstyrt med ekstra isolasjon slik at dine medpassasjerer slipper å bli plaget av din musikk, og du kan stenge ute alt unødvendig bråk. Slik kan du nyte både reisen og musikken i ro og mak.

Avblåser format "krigen"
Sony og Toshiba kjemper hardt om hvem som skal gå seirende ut av kampen om det beste HD-formatet. Samsung lanserte på IFA messen sin versjon av en ekte fredspipe. Nemlig HD-spilleren som både spiller av Blu-ray og HD-DVD.Med Samsungs BD-UP5000 trenger du ikke bekymre deg for hvilket format du selv skal velge, men kan få både i pose og sekk og plassere det du ønsker i handlekurven. Spilleren leverer høy kvalitet og billedmessig skal det ikke være noe å klage på ifølge Samsung.

DVD iPod-dock
Nå som Apple lanserer nye utgaver av sine iPoder, så er det også på tide med litt nytt tilleggsutstyr.

Da passer det at Daewood lanserer en ny kombinert bærbar DVD/iPod-spiller under navnet DPC-8099PD.

På denne dingsen kan du enten spille av dine DVD-er eller plassere din iPod i docking stasjonen og spille av musikk.

På den åtte tommer stor LCD skjermen kan du også beundre videoer fra din iPod. Nyttigg på høsten for den som fortsatt sitter i parken nå som alle andre holder seg hjemme.

Bærbar TV
For den som heller vil få med seg TV-programmet ut i friluft, så har Grundig løsningen. Deres Davio7 er en bærbar TV på 7 tommer som gir 720 x 576 pikslers oppløsning.

Den lille boksen har både digital og analog mottaker, så her skal du kunne se det du vil. Om den støtter Mpeg4 som brukes i det norske bakkenettet er usikkert, men i så fall kan du ta med deg helgens fotballkamper på neste familietreff.HD camcorder
Camcordere som tok opp dine feriefilmer rett på DVD ble aldri noen stor suksess.

Hiatchi tror likevel ikke at markedet vil snu ryggen til deres Blu-ray camcorder. Dette kameraet, kalt BD70, tar opp dine feriebilder i full-HD oppløsning rett på Blu-ray.

På denne måten får du detaljerte bilder av din families ferie som du kan putte rett i spilleren ved hjemkomst.

Surrounden er i boks
Hvis du irriterer deg over alle ledningene som ligger strødd over gulvet på grunn av høytalere, så har selskapet Xounts løsningen for deg.

Deres lydsystem består av en enkelt boks som sender lyden ut i rommet og utnytter dette for å skape surround.

Boksen er utstyrt med et system slik at bildet eller mønsteret på utsiden kan skiftes ut etter ditt ønske.

Eventuelt kan det byttes ut intervallmessig.

På denne måten får du ikke bare et enestående høytalersystem i boksen, men også et helt eget kunstverk. Høytaleren kan også brukes som en enkel lampe om det er ønskelig.

Kamera som fanger smilet
Helt til slutt har det på IFA blitt vist frem et skikkelig gladprodukt. Nemlig Sony sitt nye kamera som fanger opp smilet. Med innebygget elektronikk slipper du selv å vurdere når bildet skal tas.

Cybershot DSC-T70 og DSC-T200 bestemmer nemlig selv når personen i bildet smiler stort nok.

På denne måten kan du i ro og mak stille opp familien, velge hvem som står i fokus via kameraets touch-screen og deretter rolig stille deg sammen med dine kjære.

Når så den utvalgte smiler stort nok sørger kameraet selv for at bildet blir tatt.


Om dette er veldig praktisk skal vi ikke si noe om. Men litt moro er det og det skal dingser være.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen