De herlige blåskjellene

Det nærmer seg helga, og sesongen er i gang. Mange av oss ønsker å plukke blåskjellene selv. De smaker liksom bedre da. Når du attpå til har tatt en dukkert for å finne de flotteste skjellene, ja da blir den dampende duften av sjø, hvitvin og hvitløk enda herligere. Måltidet blir annerledes. En særegen stemning og smak.

Godt at Mattilsynet gir deg oppdatert informasjon med forsikring om at skjellene trygt kan spises, fri for giftige alger og andre uhumskheter.

Giftfrie
Med Mattilsynets telefontjenester er det nå enklere å fange giftfrie blåskjell. Deilig å vite at skjellene akkurat her – eller der – kan settes til livs uten fare for liv og helse. Saftige, rene og rå; naturens egen smak. Eller tilberedt med herligheter som forsterker og utfyller skjellenes vidunderlige smak.

Blåskjellvarslet er et tilbud til deg som ønsker å plukke skjell til eget bruk. Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og omsettes kommersielt er kontrollert av Mattilsynet. Skjell som frambys gjennom ordinære salgskanaler skal derfor være trygge å spise.

Blåskjelltelefonen
Mattilsynet startet opp et nytt nasjonalt tilsynsprogram for skjell i 2006. Publikum får nå kostholdsråd om algegifter i skjell hele året. I tillegg vil det nye tilsynsprogrammet omfatte 55 prøveuttakssteder. Tidligere var det 26.

Mattilsynet har opprettet egen informasjonsstelefon. Her får du tilgang på oppdatert info om blåskjellenes helsetilstand svært så enkelt. Tidligere måtte du ringe ulike numre avhengig av hvor i landet du skulle plukke skjell. Nå er det kun ett telefonnummer som gjelder: 820 33 333. Tjenesten koster 3,26 kroner per minutt.

Blåskjellsvarsel finner du også på Tekst-TV: NRK1 s. 588 og NRK2 s. 342. Varsling via SMS var tilgjengelig i fjorårets sesong, og er under vurdering også i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen