De har Windows, og nå er de lei

De siste årene har Microsoft sett ut til å miste grepet om mobilmarkedet, og selskapets markedsandel har rast. Nye tall fra AC Nielsen tegner et dystert bilde også for fremtiden, melder AppleInsider.

Bare 34 prosent av amerikanere som eier en mobiltelefon med Windows i dag vil  ha det i sin neste telefon. Til sammenligning vil hele 80 prosent av Iphone-eiere og 70 prosent av Android-eiere forbli lojale mot sitt operativsystem.

Også mange Blackberry-eiere har tydeligvis gått lei. Kun 47 prosent vil kjøpe en Blackberry-telefon neste gang.

Den høye lojaliteten til Iphone og Android-eiere kan nok til dels forklares med at de har skaffet seg mange flere programmer som de ikke ønsker å miste. En gjennomsnittlig Iphone-bruker har 37 programmer på telefonen sin, mens Android-brukere har 22 programmer.  Til sammenligning har Windows-brukere 13 stk programmer og Blackberry-brukere kun 10 stk.

På toppen av det hele har nok flere av dagens Windows-brukere oppdaget at den nye versjon 7 av operativsystemet ikke kjører programmene de har kjøpt til dagens versjon 6.

Det gjenstår å se om nye Windows Phone 7 kan rette opp noe av det dårlige inntrykket dagens brukere sitter med, når det kommer på markedet mot slutten av året.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen