De har verdens raskeste internett

Stikk i strid med hva mange tror, ligger ikke verdens raskeste nettlinjer i Japan eller Sør-Korea. Det er innbyggerne i Berkeley, California som kan pryde seg med tittelen som verdens raskeste by på nett.

Det kan byen i stor grad takke universitetet sitt for. Studenter og forelesere alene deler på to nettlinjer med en samlet kapasitet på 23 Gigabit / s. Det er nok båndbredde til å laste ned en DVD-film – på 2 sekunder!

Om du noengang hadde fått leke deg med en slik linje, ville datamaskinen din aldri klart å utnytte hastigheten. Et vanlig nettverkskort klarer ikke å ta imot høyere hastigheter enn 1 Gbit / s. Selv verdens raskeste harddisker klarer ikke å skrive data raskere enn 6 Gbit / s. Og da ville de uansett blitt fylt opp i løpet av få minutter.

I snitt oppnår hver innbygger i Berkeley en hastighet på 18,7 Mbps når de surfer, ifølge målinger utført av nettleverandøren Akamai. Det er det ingen andre byer i verden som kan måle seg med. Amerikanske universitetsbyer preger også resten av listen: Chapel Hill, Stanford, Durham, m.fl.

Det er faktisk ingen byer fra andre land som klarer å snike seg inn på topp 10-listen. Og det er kanskje ikke så rart at USA leder an utviklingen av nettet, det er tross alt internetts hjemland. Men visste du at lille Norge var det andre landet i verden som fikk internett?

Vil du se hvor rask din egen nettlinje er, kan du prøve vårt speedometer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen