Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom konkluderer med at ringing er ut; databruk er inn.

De har Norges minst fornøyde mobilkunder

For 10. år på rad har den ikke-kommersielle organisasjonen EPSI Rating målit hvor tilfredse norske kunder er med mobiloperatøren sin. One Call kom best ut i fjorårets måling, og scorer best i år også.

- Dette er vi kjempestolte av, og selvfølgelig svært fornøyde med. Det er andre året på rad vi går til topps i denne målingen og det gjør det jo ekstra stas, sier Salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Mobilen.no.

Kundetilfredshet
Over 2 600 norske mobilbrukere har blitt intervjuet i forbindelse med EPSI-undersøkelsen. Hver operatør har til slutt fått en totalscore mellom 0-100, der over 70 anses å være høyt, og at operatøren nyter en høy kundetilfredshet.

One Call scorer i år 76,7 poeng, en oppgang på 0,7 poeng fra 2009.

- Det er ellers hyggelig lesning at flere av mobilselskapene i Norge har skjerpet fokus på kundene sine. Dessverre gjelder jo ikke dette alle, bemerker Sandaker.

Mer fornøyd i år
Talkmore puster One Call i nakken med 75,1 poeng. Dette er det første året denne operatøren vises med egne tall i EPSI-undersøkelsen.

- Vi er stolte av å få bekreftet at vi gjør en god jobb for de fleste av kundene våre. Nå får vi bare legge oss i selen og gjøre en enda bedre jobb slik at vi topper listen neste år, sier daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore til Mobilen.no.

Chess følger hakk i hæl med 73,8 poeng, en økning på hele 3,5 poeng i forhold til i fjor. Telenor øker også med 2,9 poeng, og ender da på 68,4 poeng totalt.

Andre aktører, som blant annet inkluderer djuice, Ludo Mobil og Ventelo, får samlet sett 71,6 poeng.

Nedtur for NetCom og Tele2
Tele2 kom best ut i Norsk Kundebarometers tilfredshetsundersøkelse i april i år. Resultatene fra årets EPSI-måling er til sammenligning på langt nær like oppløftende. I fjor var Tele2 oppe på 71,6 poeng, men i år ender operatøren på 67,9 - ned hele 3,7 poeng.

Verst er det likevel for NetCom, som ifølge EPSI-målingen har Norges minst fornøyde kunder. Poengsummen på bare 64,9 er en nedgang på 1,2 poeng fra fjoråret.

- Vi er ikke fornøyd med det, innleder kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

Hva tror du den lave poengsummen skyldes?

- En stor del av undersøkelsen ble foretatt under- og like etter driftsproblemene vi hadde, og det har naturligvis gitt et utslag, svarer han.

Hvordan rangerer dere EPSI Rating som en aktør innen slike målinger?

- EPSI er en av mange. Vi bruker flere aktører for å måle vår egen kundetilfredshet.

- Vi ser heller med glede på resultatene for bedriftsmarkedet. Der gjør NetCom det langt bedre, avslutter Vederhus.Nøkkelfunn, privatmarked:
Slik oppsummerer EPSI selv kundetilfredshetene på det norske privatmarkedet i 2010:

- One Call er i år som i fjor på topp med tanke på tilfredshet og lojalitet, og har en tilfredshet og lojalitet som kan kategoriseres som høy/meget høy. One Call er tett fulgt av Talkmore (som for første gang er blitt fanget opp i denne studien) og Chess. Disse tre operatørene danner tetskjiktet i studien med tilfredshet godt over 70 på en skala fra 0 - 100. NetCom ligger i bunn på denne målingen.

- Forventningene blant kundene går kraftig frem, og det er Telenor og One Call som kan registrere et betydelig økt forventningsnivå.

- Opplevd produktkvalitet i bransjen generelt går betraktelig frem, mens studien avdekker at servicekvaliteten er uendret for de aller fleste operatører med unntak av Telenor som går frem hele 9 poeng fra året før.

- En observasjon av mer strategisk karakter er at studien for første gang på 6 år viser at kundenes opplevde service kvalitet nå er av like stor viktighet for kundenes tilfredshet som kvaliteten på produktet.

Betaler sjefen mobilregninga di?
Sjekk hvilke bedriftsoperatører som scoret høyest

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen