De gamle må vike

Den siste tiden har det ulmet en viss bekymring for at Android var i ferd med å gå i samme felle som det kan hevdes at Windows Mobile og Symbian har gjort. Det dreier seg om såkalt fragmentering.

I dette ligger det at for mange versjoner av et operativsystem er i bruk til at nedlastbar programvare fungerer på tvers av de mange telefonene i markedet. I mai var det nemlig den eldste av de utbredte Android-versjonene som var størst.

Ny statistikk fra Android Market viser at disse bekymringene nok har vært grunnløse. Android 1.5 som var på topp i mai lå den gang på 37,2 prosent av enhetene som var innom butikken.

I dag er tallet nesten halvert, og i første halvdel av juli stod enheter med Android 1.5 for 18,9 prosent av trafikken på Android Market. Android 2.1 hadde 32,4 prosent utbredelse i statistikken for mai, mens juli-tallene viser at Android 2.1 eller Eclair nå er på 55,5 prosent av enhetene som er innom Android Market.

Aller nyeste utgave er såvidt på vei inn på statistikken. Android 2.2 med tilnavnet Froyo stod for 3,3 prosent av trafikken på Android Market i første halvdel av juli. Denne versjonen var ikke tilgjengelig i mai, og det er fortsatt et godt stykke igjen til den dukker opp for det brede lag av Android-telefoner.

Samsungs flaggskip Galaxy S vil muligens få en oppdatering til Android 2.2 i løpet av august eller september, mens HTC har lovet at deres nyeste modeller vil få oppgraderingen før jul.

(Kilde: developer.android.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen