De første testene av Zen X-fi

De første testene av Creatives nye Zen X-fi har etterhvert begynt å dukke opp. I den nye spilleren skal Creative ha ofret slanke linjer for å heller gi god lydkvalitet, mye minne og mulighet for internettilkobling via trådløse nettverk.

Musikkspilleren kan kjøpes med 8, 16 eller 32 GB innebygget minne. Dette slår ikke harddiskbaserte spillere som Ipod Classic, holder likevel til en god del musikk og filmer.

X-fi forbedrer lyden

Zen X-fi skal gi en spesielt god lydkvalitet ved hjelp av Creatives X-fi-teknologi, som skal forbedre lydkvaliteten ved å gjenskape formene i det vi kaller "lossless music". Den skal med andre ord forbedre vanlige komprimerte musikkfiler til å høres mer som ukomprimert musikk.

En av testene er publisert av Anythingbutipod, som mener at lydkvaliteten er helt grei. Men ifølge testeren må den se seg slått av Sandisk Sansa Clip, som har renere lyd i bassområdet og bedre åpenhet i de lysere frekvensene. Ifølge Anythingbutipod leverer Cowons musikkspillere varmere lyd, noe testeren synes er like mye verdt som X-fi-lydforbedringen.

Zen X-fi omtales som en marginal forbedring fra den orginale Zen. Men siden spilleren har en hyggelig prislapp, anbefaler Anythingbutipod Zen X-fi.

Flere tester

Andre utenlandske nettsteder har også rukket å teste Creatives nye mp3-spiller:

De fleste testerne har kommet frem til den konklusjonen at ikke Zen X-fi har så overlegent god lyd som produsenten skryter på seg. Men de fleste nettsidene er enige i at det er en god spiller til prisen.

Vi vil komme tilbake med en test av Zen X-fi så snart som mulig.

Norske priser tilgjengelig

Ikke bare har den første testen av spilleren dukket opp. Nå begynner også nettbutikken å sette prislapper på spillerne. Den første butikken ut er Mshop, med følgende priser:

NB! Prisene kan endres, og nye nettbutikker kan sette prislapper som fraviker fra prisene ovenfor.

(Kilder: Anythingbutipod)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen