TEST: De fem beste friluftsmobilene
Test

De fem beste friluftsmobilene

Vanntette mobiltelefoner finnes ikke, rett og slett fordi etterspørselen er for liten til å forsvare utviklingskostnadene. For 7 år siden hadde Ericsson en modell som var vanntett og het R310 (kjent som ”haifinne-telefonen” på grunn av antenens utforming), og kort etter kom Nokia med sin 6250. Begge disse mobiltelefonene tålte å havne under vann. 

Det samme gjorde håndverkermobilen Ericsson R250, som vi på slutten av forrige århundre hadde gleden av å kjøre i en sementblander. Etter en runde med hageslangen var den like fin. 

Mindre robuste
Dagens mobiltelefoner er nok atskillig mer utsatt. Ikke bare er de blitt mer avanserte. Lavere pris og langt større krav til effektiv produksjon gjør det urimelig dyrt å produsere denne typen kvalitetsmobiler.

Friluftsmobilene vi har samlet her tåler med andre ord verken bading eller sementblandere. Produsentene vil ikke en gang love at de tåler en real regnskur. Unntaket er Siemens M75, som i alle fall skal tåle en lettere dusj. Telefonen er imidlertid ikke lenger i produksjon, selv om du fortsatt får kjøpt den enkelte steder.

Her er mobilene som likevel skiller seg ut med sine sportslige egenskaper:

Nokia 5500
Dette er en sporty mobiltelefon som tåler litt mer enn de fleste andre mobiltelefoner. Den er sikret mot sprut, støt og støv, og har flere funksjoner som skal hjelpe deg med treningen. Nokia 5500 har blant annet skritteller, avstandsmåler, tidtaker og kalorimåler.
Noka 5500 har i tillegg en god MP3-spiller med et headsett som henger på ørene, også om du foretar halsbrekkende stunt i alpinanlegget. Prisen er heller ikke avskrekkende. 

Rundt 2.500 må du regne med å betale for telefonen uten abonnement. 

Les mer omm Nokia 5500 her.

Sony Ericsson W710
Denne mobiltelefonen er ikke sprutsikker, men utforming og materialvalg gjør at den like vel tåler en støyt. Også denne mobiltelefonen har skritteller med avstandsmåler og kalorimeter , i tillegg til en innbygget personlig trener. Siden dette er en Walkman-mobil har Sony Ericsson selvsagt fokusert på musikk. Minnekortet er på 512 MB, og du det følger med en stikk for å feste mobilen på armen om du foretrekker det. 

Prisen er i skrivende stund på om lag 2.800 kroner uten subsidier. 

Les mer om Sony Ericsson W710i her.
Nokia 5140
Dette er en gammel og velprøvd modell. Første variant kom på markedet så tidlig som i 2004, da den ble levert med fløyte(!) som standard tilbehør. Ett år senere kom 5140i, som er en forbedret modell, og som selges den dag i dag. Treningsprogrammet Fitness Coach ber deg oppgi kjønn, alder, makspuls, hvilepuls og din egen vurdering av hvor sprek du er. Etter denne innmatingen får du treningsplaner for både styrketrening, sykling, svømming, løping og ro- og trappemaskin. 

Prisen er på om lag 1.250 kroner, men ettersom dette er en modell på vei ut skal du ikke se bort fra at du vil finne den rimeligere flere steder. 

Les mer om Nokia 5140 her.
Siemens M75 M75 er støt, sprut og vannsikker. Til treningsmobil å være er den relativt enkelt utrustet. Det medfølgende minnekortet rommer bare 32 MB med musikk, og mobilen mangler FM-radio. Siemens lager ikke lenger mobiltelefoner, og selskapet som overtok produksjonen (BenQ) har nå kuttet den ut. Like vel finner du den i flere butikker, selv om vi ikke synes den kan forsvare en veiledende pris på 2.800 kroner. De fleste forhandlere er imidlertid glad til for å bli kvitt den, så her er det muligheter for å gjøre et kupp. 

Det finnes også en enklere modell som heter ME75. 

Les mer om M75 her.
BenQ Siemens M81
Den siste støt- og støvsikre mobilen BenQ Siemens rakk å få ut på det norske markedet før konkursen. Telefonen skal tåle å havne i en sølepytt, den har MP3-spiller og du kan bruke den med trådløse stereo headsett (A2DP). Telefonen har god batterikapasitet, og egner seg også for den som skal på telttur og ikke får ladet mobilen før over helgen. 

Pris: Ca 1.600,-

Les mer om M81 her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen