De farligste datavirusene

Noen av virusene angriper PC-en din uten at du kan gjøre noe med det, for så å gå til angrep på din maskin. Andre kommer som et resultat av feil fra din side, for så å gjøre en masse ugagn uten at du merker det.

Nettstedet Switched har satt opp en liste med de 12 farligste virusene på markedet akkurat nå, samtidig som de sier hvordan du kan beskytte deg mot dem. Her har vi trukket frem noen av de mest interessante.

Storm-ormen

Dette er en av de farligste virusene der ute. Storm er en trojaner, som er såkalte harmfulle programmer skjult bak ufarlige fasader. Spres ofte via falske nyheter og gratulasjonskort på e-post.

Pass på at du ikke åpner e-postvedlegg du ikke er sikker på hva er. Slå også på funksjonene som beskytter deg mot søppelpost i e-postprogrammet ditt og oppdater virusbeskyttelsen din.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


OSX/Hovdy-A
Mac-brukere har lenge trodd at de ikke trenger å bekymre seg for virus, men OSX/Hovdy-A er en trojaner som angriper Mac OS X 10.4 eller 10.5. Blir du infisert kan maskinen din brukes til lite hyggelige ting, som å logge hvilke taster du trykker på, sende passord og ta skjermbilder via Isight-kameraet.

Nå skal det sies at du faktisk må si ja til en rekke henvendelser før programmet går til angrep, så det skal godt gjøres å bli infisert. Passer du derfor på at du ikke laster ned og godkjenner systemforespørsler fra programmer du ikke er sikker på går det helt bra.

Mebroot
Rundt nyåret dukket Mebroot opp og gikk til angrep boot-tavlene på maskiner som ble infisert. Dette er det området på harddisken som starter opp hele operativsystemet. Viruset installerer seg selv fra usikre nettsider.

Faren med viruset er at den stjeler brukernavn og passord når PC-en brukes på hele 900 forskjellige finansnettsteder. Beklageligvis skjuler dette viruset seg fra de fleste virusprogrammer, men GMER har beskyttelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Penguin Panic, aka Troj/Agent-HNY
Denne trojaneren spres via e-post som reklamerer for en gratis versjon av et Iphone-spill som skal hete Penguin Panic.. Viruset skjuler seg i en fil som heter Penguin.Panic.zip.

Trojaneren infiserer Windows-maskiner og lar hackere ta over maskinen din. Som vanlig er den beste beskyttelsen å huske at dersom et tilbud høres for godt ut til å være sant, er det som regel ikke sant.

Gpcode Ransomware
Denne trojaneren går ikke bare til angrep på PC-en din. Den vil også gjøre et kraftig innhogg i lommeboken din. For dersom den infiserer din maskin vil den kryptere filene dine og du må betale 100 dollar (621 kroner) for å få tak i filene dine igjen.

Virusekspert skal fremdeles være usikre på hvordan denne trojaneren spres og hvordan du kan beskytte deg mot den, utover det å alltid ha en sikkerhetskopi av filene dine tilgjengelig.

Beskytt deg gratis

Dette var noen av de farligste og mest interessante virusene på markedet i dag. Les mer om farlige virus hos Switched. Er du ute etter gratis beskyttelse bør du lese denne artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen