De beste webalbumene

Å invitere folk hjem for å bla i fotoalbum eller se lysbildeshow fra ferien er ikke lenger løsningen å ty til hvis du vil dele opplevelsene dine med andre.

Også de digitale bildene nyter nemlig godt av de stadig flere og bedre gratistjenestene på nett. Med et webalbum får du mulighet til å laste opp bildene dine i nettalbum som venner og kjente kan få tilgang til.

Det som kanskje ikke er så lett er å orientere seg i den store jungelen av forskjellige webalbum som finnes der ute.

Stor samletest

Dette har heldigvis danske PC world tatt en grundigere titt på. De har gått igjennom over 100 webalbum og plukket ut 13 av de mest interessante til test.

Det første de gjorde var å skille ut de tjenestene som kostet penger å bruke. Det er nemlig ikke alle som er gratis, selv om man egentlig kan få tilfredsstilt behovet og mer til uten å bruke en krone.

Hvis man først er interessert i å betale for en ekstra flott tjeneste, anbefalte de likevel Photagious.com.

Kriteriene

Det første PC World sjekket er om man får ubegrenset lagringsplass til bildene sine. Mange har begrensninger i hvor mye man kan lagre, og det er mange som krever at man logger seg inn med jevne mellomrom for å beholde kontoen.

Det bør heller ikke være noen begrensing i hvor store bildefiler man kan laste opp. Det er også viktig at folk kan laste ned bildene i full oppløsning.

Brukervennligheten og designet på selve webalbumet ble selvsagt også vurdert, og det ble sett på om man får tilgang til å laste ned kjekk programvare for å forbedre tjenesten. Det er også et pluss hvis man kan bestille utskrifter og fotogaver av bildene man har lastet opp.

Vinnerne
Etter å ha vurdert de forskjellige tjenestene, stakk Yahoo! Photos av med en knepen seier. Dette er en gratis webtjeneste der man får med ubegrenset lagringsplass til bildene sine. Man kan også laste opp og ned bilder i full størrelse.

Det er dessuten enkelt å lage fine webalbum med Yahoo!, man kan sende visningsinvitasjoner til venner og bestille utskifter og fotogaver direkte fra webalbumet.

Du kan nå også sende bilder direkte fra kameramobilen til dine nettalbum.

På delt andre plass og hakk i hel kom dotPhoto og Tabblo, som begge også er svært gode tjenester. Tabblo er litt utradisjonell, men stilig i presentasjonsformen, mens dotPhoto kan by på passordbeskyttelse av  de albumene du ønsker å dele med andre.

For de som vil ha enda flere alternativer, fikk også AOL Pictures, Picasa Web Albums og Shutterfly gode anbefalinger.

Les også våre tips for bedre bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen