Test

De beste tastaturmobilene

Mobiler med tastatur er spesielt populære blant businessfolk som skriver mye e-post, men det er også kommet billigere varianter på markedet – rettet mot SMS-knasterne.

Vi har her samlet våre sju siste tester av tastaturtelefoner, og det er store sprik i terningtrillingen. Vi gjør oppmerksom på at telefonene er testet i ulike kategorier, slik at et terningkast gitt til en telefon i proff-klassen ikke er direkte sammenliknbart med et i økonomisegmentet.

Dette er som sagt våre sju siste tester, husk at det finnes mange andre gode modeller på markedet som vi testet i høst og tidligere, deriblant Nokia N97 og HTC Touch Pro 2. Du finner disse i vår testseksjon.

Samsung Omnia Pro - Fulltreffer for proffene


Samsungs Omnia Pro B7610 er en proffmobil på øverste hylle. B7610 er en Windows 6.5-mobil med utskyvbart qwerty-tastatur i siden. Den er på ingen måte like smidig som en Apple iPhone. Men når det er sagt må vi medgi at vi likevel lar oss fasinere av hva telefonen er i stand til å gjøre. Vi er litt i tvil, men legger godviljen til og lander på terningkast 5.

Les hele testen av Samsung Omnia Pro her.

Kategori: Proff
Terningkast
: 5
Pluss: Stor AMOLED-skjerm, godt tastatur, TV-ut, GPS med navigasjon, WLAN, Turbo-3G, Bra lyd, FM-radio, lav SAR-verdi
Minus: Høy pris, treg veksling mellom programmer
Pris uten abonnement: Rundt 4 800 kroner.


LG GW620 – Rimelig Android med tastatur


LGs første Android-mobil, GW620, skiller seg i mengden med sitt qwerty-tastatur. Vi har sett telefoner fremskyvbart qwerty-tastatur har økt kraftig, og vi har også sett dette på Android-mobiler. Men det er først med LG GW620 at vi ser denne løsningen på en Android-mobil i det norske markedet.

Les hele testen av LG GW620 her
.

Kategori: Økonomi
Terningkast: 5
Pluss: WLAN, QWERTY-tastatur, Mail for Exchange, Turbo-3G, FM-radio, 5 megapiksler kamera med lys, god lyd.
Minus: Ikke norske taster, glatt tastatur, lett å komme borti berøringsfeltene.
Pris uten abonnement: Rundt 3 000 kroner.

Nokia E72 - Back in businessNokia E72 er en direkte videreutvikling av suksessmodellen E71. Etter å ha brukt E72 noen dager er vi overbevist om to ting. Likte du Nokia E71 vil du garantert sette pris på E72, og få smartmobiler holder seg gående like lenge mellom hver gang den må lades. Selv om det er noen nye finesser på E72, så snakker vi om et gjennomtestet og velutviklet brukergrensesnitt.

Les hele testen av Nokia E72 her.

Kategori: Proff
Terningkast: 5
Pluss: Suveren batterikapasitet, gode taster tross størrelsen, WLAN, superrask i 3G-nett, brukbart kamera, velutviklet brukergrensesnitt, FM-radio, VoIP, DLNA og GPS.
Minus: Liten skjerm, ikke kameratast, svak høyttaler, ikke TV-utgang. Små taster. Høy SAR-verdi.
Pris uten abonnement: Rundt 3 700 kroner.


Samsung CorbyPRO – Proffmobil for kidsa


Den er litt tykkere enn den ”gamle” Corby-modellen som kom i butikk før jul. Men ellers ser den ganske lik ut, med deksler i plast og den karakteristiske skrådde sidelinjen som skal få telefonen til å se slankere ut. Navnet på telefonen kan nok forlede noen til å tro at CorbyPro har mer å by på enn den faktisk leverer. For selv om dette er en mobiltelefon med en rekke gode egenskaper, så er det ikke en smartmobil i tradisjonell forstand.

Les hele testen av Samsung CorbyPRO her.

Kategori: Økonomi
Terningkast: 4
Pluss: Bra tastatur, GPS, WLAN, Turbo-3G, 3,5mm jack, fornuftig pris
Minus: Litt simpel design, proprietært OS, enkelt kamera
Pris uten abonnement: Rundt 2 500 kroner

Samsung GT-B7330 – Rimelig proffmobil


Samsung Omnia Pro, eller B7330, er Samsungs siste alternativ i det vi kan beskrive som ”Blackberry-klassen”. Det betyr at det er en flat og bred mobiltelefon med relativt stor skjerm, og fullt qwerty-tastatur på fronten.

Nykommeren skiller seg ut fra tidligere modeller ved at den har kraftigere ytelser, bedre tastatur og et rundere chassis enn forgjengerne. I tillegg er skjermen betydelig større, og den har fått det oppdaterte operativsystemet Windows Mobile 6.5 Phone Edition.

Les hele testen av Samsung GT-B7330 her.

Kategori: Proff
Terningkast: 4
Pluss: Lav pris, enkel å bruke, stor skjerm, GPS, WLAN, Turbo-3G, FM-radio, QWERTY, suveren batterikapasitet.
Minus: Små taster, svak nettleser, ingen GPS-program.
Pris uten abonnement: Rundt 2700 kroner

Sony Ericsson Xperia X2 - Treig businessmobilEtt år etter at Sony Ericsson Xperia X1 ble lansert, er oppfølgeren X2 her. Dette er Windows-mobilen som skal konkurrere med Samsung B7610 og HTC Touch Pro 2. Det vil bli tøft for Sony Ericsson. Det som skiller Sony Ericsson fra konkurrentene er til dels designet, noe hardware og mest på det egenproduserte panelgrensesnittet som skal gjøre telefonen mer brukervennlig enn det Microsoft selv har lagt opp til.

Les hele testen av Sony Ericsson Xperia X2 her
.

Kategori: Proff
Terningkast: 3
Pluss: Bra qwerty-tastatur, kompakt format, TV-ut, Turbo-3G, WLAN, FM-radio, DLNA, 8 megapiksler kamera.
Minus: Unødvendig rotete menystruktur, lite fingervennlige touch-menyer. Mindre skjerm enn konkurrerende modeller. Jobber tregt.
Pris uten abonnement: Rundt 5 000 kroner.

Samsung B3310 – Morsom og billig tastaturmobilDenne mobiltelefonen er for den som elsker SMS, men som ikke får taket på å skrive meldinger på et vanlig mobiltastatur. Talltastene plassert langs siden av telefonen, slik at det fremstår som en fjerde rad når tastaturet er åpnet. Alt i alt er dette en rimelig mobiltelefon som nok passer best for den som er ute etter en mobiltelefon der meldinger og sosiale nettverk står i sentrum, og der økonomien setter grenser for hvor avanserte tjenester som skal tas i bruk.

Les hele testen av Samsung B3310 her
.

Kategori: Økonomi
Terningkast: 3
Pluss: QWERTY, FM-radio, lav pris, kamera, enkle menyer, tyverisporing.
Minus: Ikke 3G, svakt kamera, uvanlig knappesats, dårlige øreplugger.
Pris uten abonnement: Rundt 1 300 kroner.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen