De beste robotene fra 2008
Teknofil

De beste robotene fra 2008

I lengre tid har fiksjonsfilmer og bøker skapt historier og bilder om hvordan robotene en dag vil bli en del av vårt samfunn som hushjelper, drapsmaskiner og tjenere. Mens vi venter i spenning på hvordan fremtiden blir kan kanskje utviklingen fra 2008 gi en liten pekepinn.

Fjorårets beste roboter
Nettsiden Singularity Hub har tatt for seg fjorårets mest innovative roboter. På listen finner du både fotballmaskiner, stoler som fikser seg selv og skremmende militærroboter. Foreløpig ser det ut som om det er en god stund til det å ha en egen robot som ordner opp i hjemmet blir en realitet, men det er likevel ikke lite morsomt utviklerne har å by på. Her har du noen av de beste av fjorårets roboter.


Rå fotball blant roboter
Å få hunder og elefanter til å spille fotball kan være en tidkrevende og omstendelig prosess. Å skape roboter for å gjøre det samme krever også utvilsomt sitt. Det å få på plass både bevegelser og ballfølelse høres vanskelig ut, likevel ble det vist frem noen imponerende resultater på den årlige robotfotballkampen som arrangeres i Japan hvert år. Det går i hvert fall ikke forsiktig for seg når roboter spiller ball.


Tidenes skumleste robot?
Roboten "Big Dog" som er utviklet av Boston Dynamics skapte oppstyr da video av roboten i aksjon ble lagt ut på nett. Roboten er ment å skulle være behjelpelig i både krig og ved ulykker. Blant annet kan den løfte 130 kilo og kommer seg frem så og si overalt. Det spørs likevel om dette er saken du egentlig vil ha hjelp av. Mer skremmende maskin skal du lete lenge etter.


Roboten som rydder din badeand
Det nærmeste du kommer en husholdsrobot for hjemmet er kanskje Nao roboten fra selskapet Aldebaran Robotics. Roboten er utstyrt med både trådløst nett, lyd og bevegelsessensorer, høytalere, kameraer og armer og ben. Roboten både hilser på deg og rydder opp søpla de. Utfra videoen under kan det derimot virke som om roboten er ukritisk til hva som egentlig er søppel. Alderban Robotics håper Nao-prosjektet skal kunne medføre salg av roboter innen slutten av 2009. Så kanskje dette vil bli ditt kjæledyr det kommende året?


Hos Singularity Hub kan du lese om og se videoer av flere roboter fra året som gikk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen