De beste og verste tilbudene på mobil

De beste og verste tilbudene på mobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Å kjøpe ny mobil er ikke alltid like enkelt. Først må du finne ut hva du skal bruke mobilen til, eller hvilke funksjoner som er viktig for deg å ha, men hvor mye du må betale for mobilen er kanskje like viktig for de aller fleste av oss. Derfor har vi gått igjennom tilbudene til de fire største elektrokjedene i Norge, for å se hvilke tilbud du kan vurdere, og hvilke du bør styre langt, langt unna.
 
Prisene er hentet fra nettsidene til Elkjøp, Expert, Euronics og Elprice. Hos din nærmeste elektroforhandler, kan du imidlertid finne høyere eller lavere priser på mobilene som vi har plukket ut.
 
Elkjøps beste…
Norges største elektrokjede kan friste med Sony Ericsson-mobilen C702 til 499 kroner med Telenor-abonnementet Fri Het. Denne mobilen fikk svært god omtale i vår test, som blant annet er sprut- og støvsikker. Telenor Fri Het er i tillegg et oversiktlig abonnement, og et relativt rimelig alternativ for mange norske mobilkunder. Månedsprisen på dette abonnementet er imidlertid på hele 199 kroner ved kjøp av ny mobil med bindingstid, og minste totalpris blir 2.887 kroner. Ved hjelp av Ringepriser, kan du for øvrig finne det mobilabonnementet som passer best i forhold til ditt ringemønster.

(Artikkelen fortsettes.)

Sony Ericsson C702.
 
Den andre mobilen vi har plukket fra Elkjøp, er Sony Ericsson C902 uten abonnement. Denne ligger til 3.389 kroner i nettbutikken, og er den samme mobilen James Bond tar i bruk i den nyeste filmen, kalt Quantum of Solace. C902 har de samme funksjonene som C702 – pluss noen flere –, i tillegg til et godt 5-megapikselkamera. Den eneste betydelige mangelen på denne mobilen, er at den ikke har støtte for Wi-Fi. Er du opptatt av å ha et bra kamera på mobilen, er Sony Ericsson C902 et meget godt alternativ. Den store fordelen med å kjøpe en såkalt ”åpen” telefon, er at du selv kan velge et mobilabonnement som passer ditt bruk, og at du slipper å kjøpe mobilen i form av avbetaling til operatøren.
 
Er du ute etter en billig, helt enkel mobil som du omtrent bare skal ringe og sende SMS med, kan du med fordel raske med deg en ulåst Nokia 1200 til 229 kroner fra Elkjøps nettbutikk. Vær imidlertid oppmerksom på at du her får det du betaler for, så du bør ikke forvente all verdens av funksjoner.
 
... og verste
Elkjøp har imidlertid et latterlig dårlig mobiltilbud som presenteres som ”kundefavoritt”. Samsung P520 Armani fikk nemlig slakt for sitt brukergrensesnitt i vår test, og ble stemplet som en mobil for kun spesielt interesserte. Denne designmobilen vil Elkjøp at du skal betale 5.195 kroner for, men det er heldigvis uten et abonnement på toppen. Styr unna Armani-mobilen.
 
Et annet Elkjøp-tilbud du glatt kan overse er Sony Ericsson K810i til 699 kroner med Telenor Frihet. Mobilen er absolutt bra, og fikk god omtale i vår test. Likevel kan ikke totalprisen på 3.087 kroner forsvares for en mobil som kom på markedet i mai 2007, særlig med tanke på at denne kan kjøpes langt rimeligere direkte fra nettsidene til Telenor, hvor minste totalpris på K810i oppgis å være 1.549 kroner.

(Artikkelen fortsettes.)

Sony Ericsson K810i.
 
Uten abonnement, hos Expert
Elektrokjeden Expert selger tilsynelatende kun mobiler uten abonnement fra sine nettsider. Fordelen med å kjøpe en åpen mobil er, som nevnt tidligere, at du kan velge et mobilabonnement som passer perfekt til ditt bruk. Expert kan blant annet friste med den lekre Samsung-mobilen SGH-F480 Touchwiz til kroner 3.199 kroner. Denne mobilen omtalte vi som en av sommerens mest spennende nykommere i vår test. Er du på jakt etter en mobil med bra kamera, god musikkspiller og som er tilrettelagt for mobilsurfing, kan SGH-F480 Touchwiz være noe for deg.
 
Et annet godt kjøp fra nettbutikken til Expert er Samsung U900 Soul til 2.850 kroner uten abonnement. Denne mobilen har turbo-3G, musikkspiller med digital effektforsterker fra Ice Power og Bang & Olufsen, samt et unikt tasteoppsett de kaller Magical Touch. I tillegg har Samsung U900 Soul et 5-megapiksel kamera med fotolampe, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning. Designmobilen kom på markedet i sommer, og fikk relativt god omtale i vår test. Vi fryktet at den ville være dyrere enn de drøye tre tusen kronene Expert tar for U900, så dette kan være et godt kjøp dersom du er ute etter en stilig mobil.

(Artikkelen fortsettes.)

Samsung U900 Soul.
 
Styr unna disse
Expert har imidlertid ikke bare gode mobiltilbud. Kameramobilen Sony Ericsson C905 vil Expert ha 4.899 kroner for, uten abonnement, mens Elkjøp til sammenligning tilbyr den samme mobilen til 4.459 kroner. Det utgjør en prisforskjell på 440 kroner. (Takk for tipset, Kris! Delta i forumet her.)
 
Samsung P520 Armani, som vi omtalte som et dårlig kjøp hos Elkjøp, viser seg å være enda dyrere hos Expert. For denne overprisede designmobilen må du ut med 5.999 kroner hos Expert, mens den ”bare” koster 5.195 hos Elkjøp. Vi lar oss heller ikke friste av Experts tilbud på Nokia 7310 – som skilter med utskiftbare deksler – til 1.389 kroner uten abonnement. Det er imidlertid først og fremst fordi du vil finne bedre mobiler enn denne til den prisen, ifølge vår test av Nokia 7310.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nokia 7310.
 
Euronics nettbutikk
Elektrokjeden Euronics åpnet sin nettbutikk i sommer, og selger mobiler med Telenor- og Tele 2-abonnement, i tillegg til ”åpne” mobiler. Blant de beste tilbudene, finner vi musikkmobilen Nokia 5610 Xpress Music, som fikk terningkast seks i vår test, til én krone med Tele 2 Champion eller Hero. Ringer du mye, vil nok Champion lønne seg, til tross for en månedspris på 149 kroner. Hero-abonnementet – med en månedspris på 119 kroner – har nemlig høyere minuttpris til øvrige operatører, i tillegg til høyere pris på SMS. Designet og musikkfunksjonen var det som utmerket seg mest ved Nokia 5610 Xpress Music da vi testet den.
 
HTC Touch Diamond, som ble kåret til årets smartphone av EISA, selger Euronics’ nettbutikk til 4.449 kroner uten abonnement. Dette er absolutt en konkurransedyktig pris, selv om du muligens kan spare en hundrelapp eller to ved å sjekke MPX.no eller XD.no. HTC Touch Diamond fikk god omtale i vår test.

(Artikkelen fortsettes.)

HTC Touch Diamond.
 
Med mobilabonnementet Djuice Complete, kan du for øvrig få James Bond-mobilen Sony Ericsson C902 til 1.498 kroner – totalpris 3.046 – noe som tilsvarer Elkjøps tilbud. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det finnes rimeligere alternativer enn abonnementet Djuice Complete. Sjekk Ringepriser.
 
Ikke la deg lure
Vi fant noen tilbud hos Euronics’ nettbutikk som du absolutt ikke bør slå til på, også. Den robuste arbeidsmobilen Samsung M110, er ett eksempel. Dette er en mobil som har svært enkle funksjoner, men som er sprut-, støt-, og støvsikker. Euronics tilbyr M110 til én krone med diverse Telenor-abonnement. Den minste totalprisen blir imidlertid 1.549 kroner, noe som er en drøy tusenlapp over det mobilen koster ”åpen” andre steder. Har du bestemt deg for å kjøpe en rimelig mobil, til turgåing eller jakt for eksempel, bør du for all del ikke binde deg for tolv måneder til et abonnement. Velger du abonnementet Telenor Fri Het med dette abonnementet blir minste totalpris svimlende 3.577 kroner, på grunn av høy månedspris. Samsung M110 fikk for øvrig terningkast tre i testen vår.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Samsung M110.
 
Ettersom utvalget av mobiltelefoner på Euronics’ nettbutikk er noe begrenset i forhold til hos konkurrentene, er det ikke like lett å finne flere tilbud som utmerker seg negativt. Likevel, bør det nevnes at Sony Ericsson T250 til én krone, med en minste totalpris på 1.189 kroner, dersom du tegner et Djuice Zero-abonnement, neppe er verdt prisen. Denne mobilen, som nå har vært på markedet en stund, burde kun selges som ”kontantkortmobil” til under tusenlappen. Det oser nemlig ”billigmobil” av Sony Ericsson T250.
 
Bra utvalg hos Elprice
Den fjerde elektrokjeden vi har sett på er Elprice. De tilbyr blant annet den ettertraktede HTC Touch Pro – en proffmobil for de kresne – til 5.399 kroner uten abonnement. Dette er en svært konkurransedyktig pris, sammenlignet med andre nettbutikker. Du kan også velge å subsidiere denne mobilen med et abonnement. Med abonnementet Netcom Super Talk, for eksempel, betaler du 4.099 kroner for mobilen, med en minste totalpris på 5.679 kroner.

(Artikkelen fortsettes.)

HTC Touch Pro.
 
Sony Ericsson-mobiler i Walkman-serien er svært populære blant ungdom og unge voksne, som også vil bruke mobilen som MP3-spiller. En av de nyere modellene i denne serien, W595, selger Elprice til 599 kroner med abonnementet Djuice Complete (totalpris 2.047 kroner). Vi i Mobilen.no er i ferd med å teste Sony Ericsson W595, og liker foreløpig det vi ser. Mobilen har et 3,2-megapikselkamera som tar relativt gode bilder, med tanke på at kameraet mangler både autofokus og bildestabilisator, i tillegg til en rekke underholdningsfunksjoner (deriblant spillet Guitar Rock Tour).
 
Tidligere nevnte Samsung M110 – den robuste – selger Elprice som kontantkortmobil til 599 kroner, og det er den verdt, dersom du trenger en tur- eller jaktmobil som skal overleve den norske høsten.
 
… men ikke alt er like billig
Elprice annonserer en eldre Nokia-modell, E61, til 1.799 kroner med bindingstid (minste totalpris 3.347 kroner med Djuice Complete), noe som må sies å være et elendig tilbud. Oppfølgeren til denne mobilen, E71, selges nemlig til bare 200 kroner mer med samme abonnement, og denne mobilen er betydelig bedre. Les vår test av Nokia E71 – den perfekte mobil til jobb og fritid.

(Artikkelen fortsettes.)

Nokia E71.
 
En annen mobil som er noe overpriset hos Elprice, er Sony Ericsson S500i. Denne eldre modellen koster 199 kroner med abonnementet Djuice Complete (minste totalpris 1.747 kroner), og da bør du heller investere i den overnevnte modellen W595, som gir deg mye mer for pengene.
 
Velg riktig abonnement
For mange mobilkjøpere kan det være vanskelig å sette seg inn i hvilke abonnementer som lønner seg. Derfor bør du danne deg et bilde av ditt ringemønster ved hjelp av tjenestene Ringepriser og Telepriser, i forkant av mobilkjøpet.

Deretter kan du vurdere om det er mest lønnsomt, eller praktisk, for deg å kjøpe en subsidiert mobil, eller kjøpe mobilen til full pris og heller ha et rimelig abonnement.
 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen