TEST: De beste mobilene til tusen kroner
Test

De beste mobilene til tusen kroner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Visste du at du ikke trenger å punge ut flere tusen kroner for å få en mobiltelefon som kan brukes til mer enn ringing? I prisklassen rundt tusen kroner finnes den nemlig en rekke gode telefoner som har MP3-spiller, kamera og andre funksjoner.

Kjøper du en slik telefon kan du slippe å binde deg til et dyrt abonnement, og heller finne den operatøren som er billigst for ditt forbruk. For kjøper du en telefon til en krone får du nemlig som regel et dyrt abonnement i tillegg.

Vi har testet de fleste telefonene i denne prisklassen som finnes på markedet i dag. Og det er faktisk ikke slik at de nyeste mobilene er de beste kjøpene.

Alle oppgitte priser er laveste pris uten fraktkostnader fra nettbutikker.

Telefonen har en grei mengde ekstrafunksjoner.
2680 Slide er liten.

Nokia 2680 Slide: Fra 740 kroner

Nokia 2680 Slide er en lett skyvetelefon som har mange funksjoner men likevel en lav pris. Og den lave prisen til tross – Telefonen har et fint utseende.

2680 Slide har fargeskjerm og kamera. Ingen av delene er spesielt gode, men de duger likevel bra sett i forhold til prisen. FM-radio og MP3-spiller er også på plass. Siden det ikke er plass til minnekort i telefonen er det bare plass til en svært begrenset mengde musikk.

Telefonen har også Bluetooth, slik at du kan bruke trådløs håndfri og overføre filer til og fra for eksempel PC-en din. Dette gjør det også enkelt å sikkerhetskopiere kontaktlisten din.

Telefonen mangler 3G, så noen surfetelefon er dette ikke. 2680 Slide er god på SMS og samtaler, så som telefon er dette et godt valg i denne prisklassen.

Les test av Nokia 2680 Slide »

Det er ikke noe problem å motta e-post på 3110C
3110 Classic har mange funksjoner til få penger.

Nokia 3110 Classic: Fra 830 kroner

Nokia 3110 Classic har vært på markedet i snart to år. Men det er mange grunner til at denne fortsatt er et svært godt valg. For under 900 kroner får du nemlig en telefon med Bluetooth 2.0 med mulighet for trådløst musikkhodesett, og plass til Micro-SD-minnekort på inntil 2 GB. Du kan altså fint bruke 3110 Classic som musikktelefon. FM-radio har den også.

Du kan koble deg til internett i greie hastigheter, siden telefonen har Edge. 3G mangler den. Mange vil også sette pris på at telefonen har kamera.

Det viktigste er kanskje at 3110 Classic har store og gode taster, er god på samtaler og har forholdsvis god batterilevetid. I denne prisklassen er 3110 rett og slett et kupp.

Les test av Nokia 3110 Classic »

Tastene er gode.
M110 er laget for å tåle en støyt.

Samsung M110: Fra 890 kroner

Det finnes flere telefoner som er laget for å tåle en støyt. De som tåler aller mest koster imidlertid flere tusen kroner. Vil du ha det billig er Samsung M110 et bra valg.

Du må riktignok leve med at telefonen er svært dårlig egnet til nettsurfing og er treg i de utdaterte menyene. Til gjengjeld får du en telefon til under tusenlappen som tåler juling, har Bluetooth for bruk sammen med trådløs håndfri, kamera, innebygget FM-radio og god batterilevetid.

Dette er en telefon som passer til deg som er mye på fjellet, jobber utendørs eller driver med annet som kan utgjøre en fare for at du mister telefonen i bakken eller får den våt.

Les test av Samsung M110 »

Sony Ericsson W302: Fra 1000 kroner

Har du en tusenlapp kan du handle deg en Walkman-telefon. Sony Ericsson W302 er liten og tynn og utmerket som MP3-spiller. Telefonen har også FM-radio, et to megapikslers kamera og Bluetooth.

Er svært god taletid og store taster viktig for deg bør du styre unna. Men om du vil ha en liten og pen musikkmobil er dette et jevnt over bra valg. Kameraet tar greie bilder, og batterilevetid er god.

Men noen klassiker kan vi ikke si at W302 er. Den er litt knotete å skrive SMS på, og kan generelt veldig lite. Det er altså først og fremst prisen og musikkmulighetene som gjør telefonen interessant.

Les test av Sony Ericsson W302 »

Samsung F110 Micoach: Fra 1010 kroner

F110 er noe så sjeldent som en mobiltelefon som kan brukes som treningspartner. Det følger nemlig med et pulsbelte fra Polar, og en trådløs skritteller. Disse kommuniserer med mobilen, som underveis forteller deg om du bør roe ned eller skru opp tempoet. Telefonen er nærmest en personlig trener.

Siden prisen bare er en drøy tusenlapp er det lett å tilgi at telefonen kjennes billig ut, har svak skjerm og generelt har en veldig tynn spesifikasjonsliste. Du kan for eksempel ikke utvide minnet på telefonen, så du er begrenset til 1 GB, som gir deg plass til omtrent 200 sanger.

Men om du vurderer å kjøpe deg en pulsklokke og trener kondisjon er Samsung F110 absolutt et produkt du bør se nærmere på. For i tillegg til å samle informasjon om treningen din er telefonen tilknyttet en tjeneste på internett som legger opp et treningsprogram for deg. Dette gjør det enkelt å sette opp en treningsplan og å følge progresjonen.

Les test av Samsung F110 »

Menyene er lettlærte og logiske.
Menyene er lettlærte og logiske.

Nokia 3120 Classic: Fra 1100 kroner

Er det SMS som gjelder, så anbefaler vi deg å se nærmere på Nokia 3120 Classic. Denne telefonen har svært gode taster slik at den er en drøm å skrive med.

Det skader heller ikke at telefonen har 3G og mulighet for videosamtaler dersom du liker å sysle med sånt. 3120 Classic er dessuten enkel å bruke, har Bluetooth, mulighet for minnekort på inntil 8 GB, et to megapikslers kamera og USB-tilkobling.

Telefonen er rett nok ikke av de billigste i denne prisklassen, men sett i forhold til hva du får med på kjøpet bør du vurdere 3120 Classic dersom du vil ha en telefon som er god på det meste.

Les test av Nokia 3120 Classic »

(Klikk for større bilder)
W380i har spenstig design.

Sony Ericsson W380i: Fra 1100 kroner

Denne musikktelefonen fra Sony Ericsson har et rimelig stilig utseende og en skjult skjerm på utsiden, som bare kan sees når den er aktiv. W380i har dessuten mange morsomme underholdningsfunksjoner, og kortplass for minnekort slik at du får plass til mye musikk.

Vi syns ikke at lydkvaliteten i musikkspilleren utmerker seg, men vi liker at telefonen leveres med alt du trenger for å bruke den som MP3-spiller. Det inkluderer musikkøreplugger og overgang som gjør at du kan bruke et vanlig hodesett. USB-kabel følger også med, slik at du enkelt kan overføre musikk til telefonen.

W380i har ikke 3G, så dette er ikke en telefon du kjøper for å surfe på internett med. Utenom utseendet er det faktisk ikke så mye telefonen utmerker seg på, men den er ikke et dårlig kjøp dersom du finner den til 1100 kroner.

Les test av Sony Ericsson W380i »

Ingen teknobombe.
F305 er en spilltelefon.

Sony Ericsson F305: Fra 1150 kroner

Skal du ha en mobil som handler om underholdning, er Sony Ericsson F305 en telefon du bør ta en nærmere titt på. Denne skyvetelefonen kommer nemlig med et lass med spill, og mange av disse kan du spille bare ved å bevege på telefonen, nesten som med Nintendo Wii.

I tillegg har den MP3-spiller og FM-radio. Musikk kan du lagre på minnekort, så du kan få plass til en god del låter på telefonen. Telefonen har innebygde høyttalere som gir overraskende god lyd.

F305 er brukervennlig, men vi syns lydkvaliteten under samtaler er litt varierende og vi plages litt av at lyden er litt lav. Den egner seg likevel godt til SMS, har kamera, mulighet for internettilkobling, Bluetooth og mange andre tekniske finesser til rett over tusen kroner. Dette kan være et bra valg når poden skal ha sin første mobil.

Les test av Sony Ericsson F305 »

Liten når den er lukket.
Shine har metall i dekselet.

LG KE970 Shine: Fra 1150 kroner

KE970 Shine er en LG-telefon som er to år gammel. Men la ikke alderen skremme deg om du vil ha en svært pen skyvetelefon. Med deksel som er laget for det meste i metall, et speil foran skjermen og et ellers stilrent utseende er dette et av de absolutt beste kjøpene du kan gjøre i denne prisklassen.

Telefonen har støtte for minnekort, og kan brukes som musikkspiller. Dog er ikke dette noe den utmerker seg som. Vi liker heller ikke tastene spesielt godt, og at telefonen har en rullesylinder i stedet for vanlige piltaster. Shine mangler også 3G.

Er du tilpasningsdyktig kan du likevel fort bli vant til å bruke denne telefonen. Skjermen er god, menyene er lettfattelige og kameraet tar jevnt over gode bilder.

Dette er mye lekker design til lite penger.

Les test av LG KE970 Shine »

Flippdekselet beskytter tastene og lar deg svare på samtaler.
Flippdekselet beskytter tastene og lar deg svare på samtaler.

Sony Ericsson W350i: Fra 1250 kroner

For snart ett år siden slapp Sony Ericsson Walkman-mobilen W350i. Denne telefonen har stort sett de sammen funksjonene som Sony Ericsson W380i, men en annen design.

Telefonen har "vanlig" utforming, men også et flipplokk over tastaturet. På utsiden av dette lokket sitter det musikktaster. W350i er liten og pen, og en god musikktelefon. Alt du trenger for å komme i gang med musikk følger med i esken, inkludert minnekort, musikkøreplugger, overgang til vanlig hodesettuttak og USB-kabel for å overføre musikk til telefonen.

Telefonen har litt små taster, men vi syns likevel de er gode å bruke til SMS. Batterilevetiden er også god. Skal du ha en billig musikktelefon er W350i rett og slett et røverkjøp om du vil ha en billig og pen musikktelefon.

Les test av Sony Ericsson W350i »

6300 tåler dagslys
6300 er en pen telefon.

Nokia 6300: Fra 1300 kroner

6300 er en av Nokias største salgssuksesser de siste årene. Telefonen er faktisk to år gammel, men holder seg bra, siden prisen nå har falt til rundt 1300 kroner. 6300 er den dyreste telefonen i denne artikkelen. Men 1300 kroner er lett å forsvare når telefonen er både liten, pen og har detaljer i metall.

På spesifikasjonslisten finner vi kamera med to megapiksler, en forholdsvis god skjerm, støtte for minnekort, MP3-spiller, FM-radio og Bluetooth.

Tastene på telefonen er svært gode og egner seg meget bra til SMS. Batterilevetid er også god. Telefonen har ikke 3G, så den er ikke spesielt godt egnet til surfing.

Skal du ha en telefon som ser bra ut uten å blåse hele husholdningsbudsjettet anbefaler vi at du tar en titt på Nokia 6300.

Les test av Nokia 6300 »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen