De beste mobilavisene

De beste mobilavisene

På oppdrag fra Mediebedriftenes Landsforening har konsulentselskapet Halogen vurdert mobilnettsidene til fem av de største mediebedriftene som har egne mobilsider. Undersøkelsen viser samtidig at samtlige som var med har et kraftig forbedringspotensial, skriver Dagbladet.no.

Helt på topp blant de fem som deltok i kåringen finner vi statskanalen NRK (se mobilsidene til NRK her). Deretter følger Nettavisen på grunn av sin ryddige utforming. På tredjeplass er Dagbladet, mens VG og Aftenposten er henholdsvis nummer fire og fem.

Les også:

- Superkjapp mobilnettleser
- Test: Tekst-TV på mobilen
- Norges første mobil-TV-serie

- Ikke enkelt

Testen ble utført av vanlige brukere og et ekspertpanel. De vanlige brukerne fikk en rekke oppgaver, som å finne frem til sportsresulter eller sjekke været. Ekspertpanelet vurderte på sin side navigasjon og brukervennlighet. Det redaksjonelle innholdet er ikke vektlagt i testen.

Mobilavisene skal ifølge Halogen tilfredsstille to behov, nemlig underholdning (surfing på bussen) og nyhetssøk (vær/sportsresultater).

- Det er ikke enkelt å kombinere både underholdning og nyttetjenester i ett. Noe mange aviser ser ut til å prøve på. Det beste er kanskje å fokusere på å rendyrke én ting og gjøre det ordenlig, sier psykolog og informasjonsarkitekt Jørgen Dalen i Halogen.

Må tilpasse innhold

Dalen hevder at innholdet må tilpasses det begrensede formatet dersom flere skal lese aviser på mobilen.

- I dag får man i bunn og grunn hele nettutgaven på mobilen. Det er ikke noe galt i å ha så mye innhold. Men på en mobiltelefon, med en relativt liten skjerm og begrensede navigasjonsmuligheter, stilles det mye høyere krav til hvordan dette innholdet sorteres og presenteres, sier Dalen til Dagbladet.no.

- Foreløpig er det altfor tungvint å bla fram og tilbake mellom ulike nettsider på mobilen. Søker du etter noe, bør det første treffet du får opp være det du leter etter, fortsetter han.

Dalen etterlyser felles standarder for hvordan innhold bør presenteres på mobilen, siden det som fungerer på en nettavis ikke automatisk fungerer like bra på en mobilskjerm.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen