De beste bredbåndstilbudene

Det finnes en hel haug av bredbåndstilbydere rundt om i landet, og det er dessverre så godt som umulig å lage en total prisoversikt som er landsdekkende. Vi har imidlertid tatt for oss noen av de største og mest kjente tilbyderne for å gi deg en pekepinn på hva som er billig og hva som er dyrt. Vi anbefaler dessuten at du bruker Bredbåndsguiden for å finne de beste tilbudene i din kommune.
De ulike bredbåndsleverandørene kan tilby ulike hastigheter til ulik pris, så det er viktig å finne et tilbud som passer din – eller din families – bruk av internett for å få den beste internettopplevelsen i hjemmet.
Undersøk litt på egenhånd
Skal du flytte til et nytt sted, eller du bare er misfornøyd med den bredbåndsleverandøren du har i dag, lønner det seg å undersøke litt på egenhånd; Ikke kast deg over det første kampanjetilbudet du ser før du for eksempel har spurt venner og familie om gode og dårlige erfaringer, lest brukerfaringer på nettet, eller lest statistikk når det gjelder hastighetsmålinger via Teknofils Speedometer.
Skal du bytte bredbåndsleverandør, er det verdt å merke at du som regel har en oppsigelsestid. Undersøk dette så raskt du vurderer å bytte, eller aller helst spør og noter dette ved avtaleinngåelse med tilbyderen, så har du dette klart for deg når du skal si opp abonnementet senere. Sjekk samtidig om din nye leverandør tilbyr E-faktura – dersom du betaler regningene dine på nett uansett –, så slipper du ekstra fakturagebyr. Da dukker altså fakturaen opp i nettbanken din. Du kan som regel velge Avtalegiro, men velger du denne betalingsløsningen, burde du kontrollere nøye at du blir trukket riktig beløp hver måned.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Prissammenligning
Vi plukket ut Telenor, Ventelo, NextGenTel, Canal Digital og Get i vår prissammenligning. Disse er i alle fall blant de mest synlige bredbåndstilbyderne, men det er ikke sikkert at alle tilbyr bredbånd i ditt nærmiljø. Dessuten kan lokale bredbåndstilbydere være like bra – eller bedre – på hastighet, pris og kundeservice. Altibox, som er en stor aktør på bredbånd via fiber, tilbyr sine tjenester via små, lokale leverandører rundt om i Norge.
I Teknofils prissammenligning har vi delt opp i fire brukskategorier – lite, medium, stor, veldig stor – og plukket de tre beste valgene fra de fem overnevnte tilbyderne i hver kategori.

Hopp til side to - Bredbånd for storbrukere.
Lite bruk
Med lite bruk antar vi at du bruker internett til å sjekke e-post og besøke nettsider, men ikke kapasitetskrevende ting som for eksempel fildeling og videostreaming. Dessuten regner vi med at du som regel bare bruker én PC på internett om gangen. Med andre ord, har vi sett på det billigste alternativet hos hver tilbyder.

OPPDATERT: Vi overså Get Bredbånd S - 1 250/700 Kbit/s for 199 kroner per måned - ettersom dette abonnementet ikke kom opp i prisoversikten på Gets nettsider da vi trykket "Bredbånd". Dette abonnementet topper imidlertid Teleprisers liste for Lite bruk, og ser vi på hastigheter og pris, fremstår dette helt klart som et av de desidert beste alternativene for småbrukere. Den opprinnelige rangeringen er som følger:
1. Ventelo X-small – 1 500/500 Kbit/s – 269 kroner per måned
Det finnes abonnementer med enda lavere månedspris, men her får du gode hastigheter for pengene. 1,5 Mbit/s i opplastningshastighet er greit nok til enkle oppgaver på internett, og opplastningshastigheten er samtidig et lite hakk høyere enn andre dyrere – med tilsvarende abonnement; eksempelvis Telenor Bredbånd Basis til 299 kroner per måned (1500/400 Kbit/s).
2. Canal Digital Mini – 900/900 Kbit/s – 197 kroner per måned
Dette er det billigste bredbåndsabonnementet vi kan finne hos de utvalgte leverandørene. Det er riktignok ikke all verdens med 0,9 Mbit/s, men du får denne hastigheten også for opplastning. Derfor er den egnet for basisbruk, men spesielt dersom du sender mange bilder på mail eller laster opp bilder på Facebook/blogg etc. Canal Digital Mini er absolutt ikke egnet for kapasitetskrevende bruk – videostreaming bør ikke stå høyt på listen over aktiviteter du ønsker å bedrive hvis du velger dette abonnementet.
3. NextGenTel ADSL 1000 – 1 000/300 Kbit/s 249 kroner per måned
NextGenTel har en rekke forskjellige abonnementsalternativer, og ADSL 1000 er det billigste. Prisen er 249 kroner, men sammenlignet med Ventelo X-small, fremstår det som et dyrt alternativ. Vi finner likevel ingen andre abonnementer beregnet for lite bruk hos de andre utvalgte tilbyderne, og dermed havner dette abonnementet på tredjeplass.


(Artikkelen fortsettes.)
 
Medium bruk
Med medium bruk ser vi for oss 1-2 brukere som sjelden utfører kapasitetskrevende oppgaver på nettet, men likevel har anledning til å gjøre det uten at internettfølelsen forringes. Hastighetene oppjusteres noe i forhold til Lite bruk-alternativene.
1. Canal Digital Midi – 5 000/900 Kbit/s – 347 kroner per måned
Med dette får du god nedlastningshastighet og helt kurant opplastningshastighet, til en ganske bra pris. Dette abonnementet er ypperlig dersom du bor alene – eller med en samboer – og bruker internett på ”vanlig” måte, altså ikke laster ned haugevis av musikk og filmer dagen lang.
2. Get Bredbånd M – 3 500/1 000 Kbit/s – 299 kroner per måned
Med 3,5 Mbit/s er hastigheten tilfredsstillende, men det er likevel ikke lynraskt. Bruker du internett først og fremst til å sjekke mail og surfe på internett, holder dette abonnementet i massevis – selv om dere er to personer i husstanden. En femtilapp billigere enn Canal Digital Midi, med en opplastningshastighet som er 1,5 Mbit/s lavere, og en opplastningshastighet som er marginalt høyere. Kan være et bedre alternativ enn Canal Digital Midi for noen brukere.
3. NextGenTel ADSL 2500 – 2 500/500 Kbit/s – 289 kroner per måned
Sammenlignet med de to alternativene ovenfor, er heller ikke dette NextGenTel-abonnementet noe å rope hurra for. Du får 1 Mbit/s lavere opplastningshastighet, og bare halvparten så rask nedlastningshastighet, som Get Bredbånd M – og prisen er kun 10 kroner lavere per måned. Vi vurderte å plassere Ventelo Medium – 3 500/640 Kbit/s for 349 kroner per måned – på tredjeplass, men dette blir igjen et enda dårligere tilbud sammenlignet med Canal Digital Midi. Det blir også Telenor Bredbånd Medium (5 000/500 Kbit/s til 399 kroner per måned).
Artikkelen fortsettes på neste side - Stor- og Veldig stor bruk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen