De beste bærbare til 10.000 kr

Bærbare datamaskiner kommer i mange størrelser, farger og prisklasser. Og mens mange klarer seg riktig fint med en enkel modell til en fire-fem tusen kroner, er det andre igjen som ønsker å spander på seg litt ekstra. Det kan være snakk om å ha litt ekstra fokus på design, eller behov for bedre kvalitet eller ytelse enn hva som er tilgjengelig i de rimeligere prisklassene.

Om du tilhører den siste kategorien kan det godt være at du sikter høyt og ser på bærbare til rundt ti tusen kroner - en prisklasse der kraft og stil møtes. Vi har tatt en kikk på hva som finnes der ute i datajungelen, og plukket fram noen av de mest spennende modellene akkurat nå. Merk for øvrig at dette ikke er en test - våre uttalelser med tanke på krefter og egenskaper er kun basert på vurdering av erfaringer og spesifikasjoner.

En annen ting som må presiseres er at selv om vi mener at disse datamaskinene er av de beste og mer spesielle i sin prisklasse, betyr det ikke at de gir deg mest for pengene. Hvis du leter litt vil du for noen av de presenterte modellene kunne finne rimeligere bærbare med like gode eller til og med bedre tekniske spesifikasjoner. Likevel mener vi disse modellene bør vurderes hvis du først skal bruke ti hele høvdinger på en bærbar PC.

Laptoper under 14"

Er du mye på farten kan det være en fordel med en bærbar som ikke er så spesielt stor eller tung, men likevel får gjort de fleste jobber.
Usikker på størrelse? Slik plukker du riktig bærbar.


Alienware M11x

Små bærbare egner seg sjelden godt til spilling, men med Alienwares minste modell har du nok under panseret til det. Det eneste er at M11x verken er spesielt liten eller nett i forhold til andre bærbare under 12 tommer, men du får i det minste en maskin som så avgjort skiller seg ut. Grafikken er svitsjbar, noe som gjør at den også har anstendig batterilevetid. I tillegg finnes den i en langt rimeligere versjon med en noe svakere prosessor - den har vi forresten testet.

Denne lille gaming-bærbare er optimalisert for spilling, og om ikke annet bør du merke deg at den går på en strømgjerrig (Ultra Low Voltage) prosessor. Denne er god nok til ikke å være noen sinke for grafikkortet, men har du planer om å bruke laptopen mye til prosessorintensive oppgaver som tunge kalkulasjoner og videorendring, vil nok en annen type PC passe deg bedre.

Tekniske data for Alienware M11x: 11,6 tommer med 1366 x 768 piksler, Intel Core i5 520UM @ 1.06 GHz, Nvidia GeForce GT 335M grafikk, 2 GB minne, 250 GB harddisk. Vekt ca. 2 kg.

Søk beste pris for Alienware M11x.


HP TouchSmart tm2

Har du litt spesielle behov eller bare vil prøve noe annet, kan du ta en lang og hard kikk på denne lille krabaten. Den dreibare multitouch-skjermen gjør at den også kan brukes som tablet. Grafikkløsningen er ikke av de beste, men skrur du ned detaljnivået skal den likevel takle det aller meste av 3D-spill. Som PC-en fra Alienware har den heller ikke en spesielt kjapp prosessor, men skal klare seg helt fint i hverdagen.

Alt i alt er TouchSmart en litt spesiell bærbar, men den har et stort bruksområde. Prisen ligger normalt sett på omtrent 9000 kroner.

Tekniske data for HP TouchSmart tm2: 12,1 tommer med 1280 x 800 piksler, Intel Core i3 330UM @ 1.2 GHz, ATI Mobility Radeon HD 5450 grafikk, 4 GB minne, 320 GB harddisk. Vekt ca. 1,9 kg.

Søk beste pris for HP TouchSmart tm2.


Apple MacBook Pro 13"

Dette er vel en bærbar som ikke akkurat trenger helt store introduksjonen. Design, kvalitet og materialvalg har gjort denne 13-tommeren til den rimeligste bærbare i Apples MacBook Pro-serie. Den imponerte med meget god batterilevetid i vår test, og det at Apple ikke har tatt i bruk siste generasjon Intel-prosessorer på 13-tommeren var ikke kritisk. Som HP-en over kan den fint dra eldre spill, men regn med å måtte lempe på kravene for nyere, mer krevende saker.

Har du de ekstra kronene, er den billigste Pro-modellen etter vår mening et bedre kjøp enn den vanlige MacBooken.

Tekniske data for MacBook Pro 13": 13,3 tommer med 1280 x 800 piksler, Intel Core 2 Duo @ 2.4 GHz, Nvidia GeForce 320M grafikk, 4 GB minne, 250 GB harddisk. Vekt ca. 2 kg.

Søk beste pris for Apple MacBook Pro 13.


Sony Vaio S

De første Vaio-maskinene traff det norske markedet først i sommer, og denne 13,3-tommeren i S-serien har en ukomplisert design med chassis i magnesiumlegering. Den kan vel sees på som et alternativ til 13" MacBook Pro - etter spesifikasjonene å dømme ligger de i det minste meget tett opptil hverandre når det gjelder ytelse. Sony Vaio S har dog bredskjerm og litt større harddisk.

Tekniske data for Sony Vaio S: 13,3 tommer med 1366 x 768 piksler, Intel Core i3 350M @ 2.26 GHz,  Nvidia GeForce 310M grafikk, 4 GB minne, 500 GB harddisk. Vekt ca. 2 kg.

Søk beste pris for Sony Vaio S.

Det er ikke slutt ennå - på neste side har vi seks utvalgte til >>>

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen