De 5 beste ungdomsmobilene

Med fare for å generalisere og sette alle i en bås, har vi etter mye leting funnet frem et knippe mobiltelefoner som er ekstra populære blant ungdom akkurat nå. En ting er sikkert – mobilen bør helst se bra ut og i tillegg ha funksjoner som imponerer resten av venneflokken.

I tillegg til utseende spiller nemlig funksjonene i mobilen større rolle for ungdom enn de fleste andre mobilbrukere. Det er ikke uten grunn at de mest populære ungdomsmodellene har både kamera og støtte for MP3 og FM-radio. At de er gode på SMS er en selvfølge.

Det rår liten tvil om at ungdom bytter – og ønsker å bytte mobiltelefon langt oftere enn dem som er både yngre og eldre. Ungdom som bor hjemme hos foreldre, men allikevel har en jobb har både midler og mulighet til å bytte mobiltelefon ofte. (Og ettersom ungdom går for å være uvørne slamper kan det tenkes at de trenger å bytte oftere også)

De yngste mobilbrukerne tviholder på mobiltelefonen de endelig har klart å gråte seg til ved å ty til fraser som ”alle andre har det”, og den ferske foreldregenerasjonen som så vidt har vokst av seg ungdomsskoene og fått på seg mer etablerte mokkasiner, har helt andre utgifter å prioritere.

Vi spurte produktsjef i Kjedehuset Jørn Jamissen om hvilke modeller som er mest populære blant ungdom, blandet dette med vår egen vurdering og kom frem til denne listen:

Nokia 6101
En av knallsuksessene blant ungdom er vesle Nokia 6101. Den enkle foldemobilen er den minst avanserte modellen vi har plukket frem, men slett ikke mindre populær av den grunn. Med kamera, FM-radio og støtte for MP3-ringetoner, det ufattelig vanedannende spillet Canal Control og en svært lav prislapp, har 6101 alt den trenger for å kapre ungdom på mobiljakt.

Les hele testen her

Nokia 6111
Vi holder oss til små Nokia-modeller, og neste modell på blokka er blant de minste mobiltelefonene med megapikselkamera. Nokia 6111 har i tillegg til kameraet både MP3-spiller, FM-radio og et lekkert design. Uten å vite det sikkert antar vi at denne modellen er spesielt populær blant ungjenter – ettersom den også er å få tak i med rosa deksler. Litt lite minne til tross liker vi Nokia 6111 svært godt.

Les hele testen her

Sony Ericsson W600i
Med denne telefonen er det ingen tvil om at musikk, spill og bilder står i fokus. W600i er en av Sony Ericsson Walkman-modeller, og med egen musikkspiller, mye minne og EDGE for rask musikknedlasting er denne modellen midt i blinken for deg som vil ha både mobiltelefon og MP3-spiller på en gang. I tillegg har W600i et 1,3 megapikselkamera og flere forhåndsinstallerte spill. Tastene gjør at du kan spille med skjermen horisontalt – helt genialt synes vi!

Les hele testen her

Sony Ericsson W810i
Men det stopper selvsagt ikke der. Sony Ericsson har flere ess opp i ermet, og etterfølgeren til den populære W800i er en av de desidert hotteste mobiltelefonene på markedet nå. Med Sony Ericssons walkmanfunksjoner, et medfølgende minnekort på 512MB og et kamera med 2 megapiksel oppløsning er det duket for en råtass av en mobiltelefon. Når den i tillegg tar seg godt ut og har nok minne til at du kan legge igjen MP3-spilleren hjemme er det ikke rart denne blir populær blant ungdommen. Ekstra pluss for EDGE og rask nedlasting av musikk direkte til mobilen.

Les hele testen her

Nokia 6280
Sist men ikke minst finner vi Nokia 6280 – en av Nokias suverene trumfkort denne våren. Vi nevner i fleng funksjoner som EDGE, 3G, 2 megapikselkamera, MP3-spiller, FM-radio, stor skjerm, gode taster og svært god brukervennlighet. Nå er ikke Nokia 6280 den eneste i bunten med god brukervennlighet, men trolig den mest komplette av mobiltelefonene på markedet i dag. Det er rett og slett ikke mye å sette fingeren på i det hele tatt – og da blir selv ungdommen fornøyd.

Les hele testen her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen