De 5 beste hjernetrimspillene akkurat nå

Vi hjelper deg å trimme de små grå

Det er en spilljungel der ute, men du trenger ikke være redd for å gå deg bort. Vi har samlet våre anbefalinger i de ulike sjangrene blant spillene vi har testet det siste året, sånn at det skal være enkelt for deg å finne frem til de beste godbitene.

Tidligere har vi kikket på plattformspill, strategispill, førstepersons- og tredjepersons skytespill, rollespill, sportsspill, racingspill og eventyrspill. Denne gangen har turen kommet til spillene som holder våre små grå i form, hjernetrimspillene.

Begrepet hjernetrimspill dekker et vidt spekter av spill. Alt fra tilsynelatende enkle mobilspill, til frustrerende kompliserte plattformspill med gåteløsningselementer er å finne i sjangeren, og det er mye moro å ta tak i. Enten du må hjelpe spillfigurer gjennom dødelige hinderbaner eller temme atomer og molekyler.

Vi har i denne omgangen kikket på hva som er verdt å bruke tid på av PC- og konsollspill.

Portal 2

Portal 2
Portal 2

Tidligere i år kom oppfølgeren til en av spillhistoriens mest unike innslag. Portal var opprinnelig «bare» et lite tilleggsspill i samlepakka The Orange Box, men endte raskt opp som et kultfenomen. Konseptet var enkelt: skyt blå og oransje portaler rundt omkring for å komme dit du skulle. Gjennomføringen bød derimot på en og annen nøtt for de små grå.

I våres kom oppfølgeren, Portal 2. Og denne gangen kompliseres ferden gjennom portalene ved bruk av flere elementer som ulike væsker, kraftfelt og trykkplater.

Les anmeldelsen av Portal 2 på Gamer.no

Ilomilo

Ilomilo
Ilomilo

I dette gjennomnusselige spillet trer du inn i rollen som hjelperen til Ilo og Milo. De to bestevennene klarer nemlig alltid å komme bort fra hverandre, og det er din jobb å føre dem sammen igjen. Ved hjelp av kuber, som alle har ulike egenskaper, må du finne veien frem i labyrintene.

Tyngdekraften er fraværende der du snur og vender på hele spillverdenen, åpner nye veier og leker deg med de ulike kubene. Samtidig er kameraføringen briljant, og det er bare å lene seg tilbake og nyte synet av de pene omgivelsene.

Les anmeldelsen av Ilomilo på Gamer.no

SpaceChem

SpaceChem
SpaceChem

Noen ganger dukker det opp spill som man rett og slett ikke har hørt noe særlig om i forkant, og noen ganger viser disse spillene seg å være helt glimrende. Dette er tilfellet med SpaceChem, et spill som vår anmelder hevder «garantert vil gå inn i historien som et av tidenes beste hjernetrimspill»

Det er ikke helt enkelt å forklare konseptet i SpaceChem på en måte som rettferdiggjør det. I all hovedsak er spillet en visuell form for programmering, men det er også så mye mer enn det. Det er du som må finne løsningen på hjernenøttene, og hver nøtt kan ha mange mulige løsninger.

Les anmeldelsen av SpaceChem på Gamer.no

Nimbus

Nimbus
Nimbus

I denne lille perlen av et spill må du hjelpe en liten motorløs rakett å få tilbake kjæresten sin (som selvsagt også er en rakett). Spillet er en herlig blanding av gåteløsning og racing, der du må komme deg gjennom 50 gradvis vanskeligere baner så raskt som mulig. Og fordi du er motorløs må du finne andre måter å få raketten fremover på, sånn som trampoliner, samlebånd, kanoner og lignende.

Løsningen for å komme i mål er ikke alltid like åpenbar, og ofte må det mye eksperimentering og flere forsøk til før du finner ut av det.

Les anmeldelsen av Nimbus på Gamer.no

Hamilton's Great Adventure

Hamilton's Great Advendture
Hamilton's Great Advendture

Møt Hamilton. På oppdrag for en tilsynelatende smågal, men godsinnet professor leter Hamilton etter en tapt sivilisasjon. Og på veien dit dras Hamilton gjennom livsfarlige hinderløyper på verdens mest bortgjemte steder, både jungel og fjell må overvinnes. Som med flere av hjernetrimspillene, er konseptet her også tilsynelatende enkelt, men gjennomføringen er langt fra barnemat.

Hvert brett består av firkanter, og godeste Hamilton må finne den rette veien over firkantene uten å gå i de djevelske fellene som er lagt ut for oppdageren. Og går ting riktig ille, må du rett og slett starte brettet på nytt.

Les anmeldelsen av Hamilton's Great Adventure på Gamer.no

Se også: Her er alle våre gåteløsningsanmeldelser.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen