De 10 beste musikksidene

I Wireds kåring er det ikke bare sider hvor du kan laste ned musikk. Her finnes det alt fra nettsteder med gitartabulatur, blogger, tips om hvordan lage mix-taper og hvordan investere i musikk.

1. Imeem
På topp i Wireds kåring kommer nettsiden Imeem.com, en tjeneste som egentlig handler mest om å oppdage ny musikk. Det er et sosialt nettverk hvor alle medlemmer deler sine favorittlåter og artister, du kan kommentere hva andre har som favoritter, finne artister som minner om det du selv har lagt ut, og lage egne spillelister.

2. IVideosongs
Har du en gitarist i magen er IVideosongs stedet for deg. Her får du gitartimer av erfarne gitarister og tilbudet dekker over sjangere som klassisk, folk, country, indie, rock, r&b, ja, egentlig alle tenkelige sjangere. Du må betale noen dollar for opplæringen, men det er grundig og pedagogisk fornuftig.

3. Omnifone
Hvis du er glad i ha musikken din på mobiltelefonen er Omniphone er bra løsning for å katalogisere og overføre, uavhengig av hvilken mobiltelefon du har. Deres Musicstation-tjeneste er imidlertid begrenset til England, så dette er ikke spesielt interessant for oss.


MOG er også en nettside dedikert til å oppdage ny musikk, men her gjennom blogger.

4. MOG
Bloggere har stort sett sterke meninger om det meste, og hos MOG er det bare å dele informasjon av all hjertets lyst. Her kan du diskutere hvorvidt Janis Joplin faktisk er en av verdens mest oppskrytte artister, komme med gode tips fra undergrunnscenen i Tromsø, eller plukke opp gode tips på hva som skjer på hiphop-fronten i Senegal.

5. Muxtape
Kidsa i dag mixer mp3-filer for harde livet, og med den stadig økende interessen for mash-ups, er det flere og flere som begynner å leke med å mikse sammen sine egne låter. Muxtape er en nettside med enkle verktøy for hvordad gjøre det, gode tips og råd, samt muligheten til å dele med andre og høre hva likesinnende har snekret sammen.

6. RCRD LBL
Fremtiden for gratis digital musikk ligger gjerne i tjenester som RCRD LBL. Det er både et plateselskap, og en distribusjonstjeneste, og her kan du finne musikk av nye spennende artister, samt noen etablerte som vil dele musikken sin gratis. Ikke forvent å finne siste singelen til Madonna, men hvis du er blant de nysgjerrige og liker å gå litt utenfor allfarvei, er dette et glimrende sted å sjekke ut nye artister.


Heavy Creatures er et av bandene vi i Teknofil oppdaget via RCRD LBL.

7. SeeqPod
SeeqPod er rett og slett en tjeneste som søker gjennom nettet på jakt etter mp3-filer på alle tenkelige og utenkelige steder. Noen ganger kan du finne gull, andre ganger blir du bare sittende og bla. Ikke blant våre favoritter, men er du tålmodig kan du kanskje finne det du leter etter.

8. Sellaband/SliceThePie
Har du penger som brenner i lommene, og shopping ikke er høyest rangert på aktivitetslisten din, kan du via Sellaband finne ut hvordan du kan investere litt penger i et usignert band som du har tro på. Nyttig for industrien, for mindre band med talent, og treffer du riktig kan du tjene endel selv også.

9. Tunecore
Er du artist eller spiller i band kan du via Tunecore distribuere låtene dine til Itunes mot en liten sum. Du beholder 100 prosent av inntektene selv etter at du har betalt for tjenesten, og har du laget noe folk vil kjøpe, kan du le hele veien til banken.

10. Youtube
Nettsiden som ikke trenger noen nærmere introduksjon. Et perfekt sted for å utforske, høre på låten du akkurat har fått på hjernen, plage vettet av kollegaer med å plante låter i deres hjerner, ja, mulighetene er uendelige.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen