De 10 beste mobiltjenestene

Musikkbutikk på mobilen

Telenor Djuice
Hvis du har musikkmobil og er Telenor-kunde, kan du laste ned musikk rett til mobilen. Dermed kan du slippe å laste ned musikk til PC-en for å overføre den til mobilen.

Butikken har over 700 000 sanger i biblioteket. I tillegg kan du laste ned musikkvideoer.

Tjenesten fungerer kun på et utvalg musikktelefoner fra Nokia og Sony Ericsson.

Du betaler for hver låt du laster ned. Dette koster 7 kr pr sang. I tillegg kan du laste ned musikken til PC-en din i ettertid.
Mer informasjon >

Vi har testet Telenors musikkbutikk. Les testen her >

For å komme i gang, send en SMS med kodeord "musikk" til nummer 2244.

Hele internett i lomma

Opera Mini
Internett har blitt en uvurderlig stor del av hverdagen vår. Derfor er det greit å vite at du kan ta internett med deg overalt.

Opera Mini har vært en revolusjon når det kommer til internett på mobilen, og sørger for at du kan laste inn nesten alle vanlige nettsider. Den store forskjellen på Opera Mini og wap-leseren på mobilen din er at Opera Mini oversetter alle nettsider før de blir sendt til telefonen. Dermed er bilder og innhold krympet og formet slik at de passer en mobilskjerm.

Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men du må betale for datatrafikken du genererer. Hør med din mobiloperatør for å finne ut hva dette koster deg.

For å komme i gang går du til OperaMini.com og taster inn telefonnummeret ditt.

Mobilsøk 3G (nummersøk)

Opplysningen 1881
Med Opplysningen 1881s mobiltjeneste, vet du alltid hvem som ringer til deg. Når du får en innkommende samtale, spretter navnet og adressen til den som ringer opp på skjermen. Du trenger altså ikke å ha dem lagret i adresseboken. Det samme skjer når du ringer ut.

For å komme i gang, send en tekstmelding med MOBIL til 1881. Tjenesten koster 1,- per dag, altså rundt 30,- i måneden.

OBS: Tjenesten krever en av følgende telefoner: Nokia 6630, 6680, N-series og E-series, eller en telefon med Microsoft Windows Mobile 5 eller nyere.

Nettsøk på mobilen

Sesam
Om du lurer på noe og ikke er i nærheten av en PC, kan Sesam.nos mobilsøk hjelpe deg på vei. Her kan du gjøre alt fra å sjekke og søke i nyheter, søke i Wikipedia, finne ut hva som går på TV eller sjekke værvarselet. Sesam tilbyr også et bildesøk.

Du kan også søke på nettet slik du gjør på PC-en. Herfra kan du søke opp for eksempel bedrifter, og få telefonnumre og adresser. Du kan også søke på personer.

Tjenesten fungerer på alle telefoner med wap-leser, og er i utgangspunktet gratis. Noen tjenester, som for eksempel å få telefonnummer og adresse til bedrifter og personer koster fem kroner.

For å komme i gang, gå til wap.sesam.no med nettleseren på mobiltelefonen din.


Tippeligatjenesten

FXT, Telenor, TV2
Er du glad i fotball, kan du nå følge ligaen med argusøyne fra mobiltelefonen. Telenors nye fotballtjeneste lar deg se alle kampene i tippeligaen på direkten. Tjenesten dekker også Champions League, fotball-VM, m.m. Du kan plukke ditt eget favorittlag, og får tilsendt varsling om alle scoringer sammen med en link for å se dem på mobil-TV.

Tippeligatjenesten finner du med å taste inn http://wapb.tv2.no/fotball/ i nettleseren på mobilen din. Det koster 69 kr i måneden å abonnere.

OBS: Tjenesten krever en 3G-telefon, og er kun tilgjengelig for Telenor-abonnenter.


SurfPort (vær & ringepriser)

Netcom

Netcoms mobilportal gir deg værmeldingen og lokalnyheter for stedet du er på akkurat nå. Portalen varsler også når du er i et utenlandsk mobilnett. Da kan du se hvilke mobilnett du har å velge mellom, og hvor du ringer billigst.

SurfPort koster ikke noe utover vanlige wap-priser. Med andre ord er tjenesten tilnærmet gratis. Dog krever det at du har et Netcom-abonnement. Surfport finner du med å taste inn http://wap.netcom.no i nettleseren på mobilen din.

TV på mobilen

NRK, TVNorge, TV2

De fleste nye mobiltelefoner kan brukes til å se TV-sendinger på mobiltelefonen. Du kan både se direktesendinger og gamle episoder av serier og fotballkamper. Pek nettleseren i mobiltelefonen din til en av følgende adresser:

  • NRK: http://wap.nrk.no/
  • TV2: http://wap.tv2.no
  • TV Norge: http://wap.tvnorge.no

OBS: Om du ikke har en fastprisavtale blir det raskt dyrt å se på TV. Telenor tilbyr titting på blant annet fotball til faste priser per måned. Netcom har ikke noen slik løsning per i dag, men du kan aktivere Datamania, som setter et tak på 25 kr / dag.


SAS Braathens på WAP (innsjekking)

SAS Braathens

I stedet for å styre med innsjekking på flyplassen, kan du sjekke inn rett fra mobilen. Du kan sjekke inn 24 timer før flyet går. Det er ikke noe problem om du har bagasje, men da må du bruke en automat på flyplassen til å få sjekket inn selve bagasjen.

Du kan også bruke mobilportalen til å sjekke om flyet ditt er i rute, samt sjekke hvilke avganger SAS har fra hver enkelt flyplass. Du kommer til portalen med å taste inn http://wap.sas.no i nettleseren på mobilen din.


Pristipset

Prisguide.no
En annen tjeneste vi vil anbefale, er laget av vår samarbeidspartner, Prisguide.no. Om du skal handle ny mobiltelefon i butikken, kan du sjekke om du har fått et godt tilbud. Send en tekstmelding med PRIS og produktnavnet til 2097. For eksempel:

"Pris Sony Ericsson W800i"
"Pris Nokia 3250"

Pristipset oppgir den laveste prisen du får kjøpt telefonen for på nettet.

Tjenesten finner også priser på dataprodukter, kamera, fjernsyn og hvitevarer. Den fulle oversikten finner du på nettsidene til Prisguide.no. Pristipset koster 1 kr per SMS.


Sikkerhetskopi av telefonlisten

Telenor Mobil Backup , Netcom Kontaktsynk

Ingenting er mer irriterende enn å miste kontaktlisten sin. Med Telenors og Netcoms tjenester kan du ta sikkerhetskopi av kontaktene og kalenderen du har på telefonen. Når du har stilt inn telefonen din, trenger du ikke gjøre mer.

Lagringen skjer over mobilnettet, og krever kun noen få tastetrykk. Bytter du telefon, kan du hente ned sikkerhetskopien til den nye telefonen.

Du finner mer informasjon om tjenesten hos Telenor eller Netcom. Det kreves at du har et abonnement fra Telenor eller Netcom for å kunne bruke Mobil Backup.

Telenor Mobil Backup koster 29 kroner for tre måneder, mens Netcom Kontaktsynk koster 4 kroner pr synkronisering.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen