De 10 beste barnemobilene

De 10 beste barnemobilene

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vi har tatt utgangspunkt i at barn er lekne og kanskje ikke alltid like flinke til å passe på sakene sine. En barnemobil bør derfor være robust, og ikke så dyr at det blir katastrofe i husholdningen om den skulle bli borte eller gå i stykker.

Et annet argument for å velge en rimelig modell er at dyre mobiler gjør barna mer utsatt for misunnelse. I tillegg øker en dyr mobiltelefon faren for at barnet skal ende opp som offer for tyveri eller ran.

Bytte bilder

På den andre siden må telefonen ikke være for enkel. Det er kjipt å være den eneste i skolegården som ikke kan utveksle ringetoner, spille musikk eller ta bilder med telefonen.

Med disse kriteriene i bakhodet har vi valgt ut ti mobiltelefoner vi mener passer for barn i alderen 8 til 12 år:

1 Sony Ericssson W300i (fra ca. 1.600,-)


Walkman-mobilen W300 er lillebror i Walkemanserien, men spiller stor lyd. Den er liten og grei å ha i lomma, og kan nok være et attraktivt tyveriobjekt. Bra til spill, selv om skjermen ikke har så høy oppløsning som vi kunne ønsket. W300i har FM-radio og kan tilpasses personlig smak ved bytte av deksler.
Her kan du lese vår test av musikkmobilen.

2 Nokia 5300 (fra ca. 2.100,-)Dette er en musikk-mobil med skyvedesign. Den har utvendige knapper for kontroll av musikkspilleren, og kan brukes med trådløst headsett (A2DP).

Skjermen er på 240x320 punkter, og ligger i samme klasse som på de dyreste mobiltelefonene. Batterikapasiteten er imidlertid ikke best i klassen. Brukes mobilen flittig risikerer du å måtte lade den nokså ofte. Dyrest av mobilene vi har tatt med her.
Her kan du lese hele vår test av 5300.

3 Sony Ericsson K750i (fra ca. 1.800,-)


Denne mobiltelefonen har et godt kamera og en brukbar skjerm. Den kan spille musikk, og har støtte for de fleste filer barn utveksler seg imellom.

Telefonen var toppmodell da den var ny, men har nå vært på markedet så lenge at den ikke lenger er like ettertraktet av tyver. K750i har også FM-radio, samt at den er velegnet for nedlastbare spill.
Les hele vår test her.4 Nokia 5200 (fra ca. 1.500,-)

Den minner mye om Nokia 5300, men har enklere skjerm og kamera.

Den er heller ikke like godt egnet til mobilspill. 5200 har FM-radio innbygget og støtter utveksling av filer over både Bluetooth og Infrarødt. Et par spill er forhåndsinstallert på mobilen. Minnekort og stereo headsett følger med.
5 Motorola V360 (fra ca. 1.300,-)

V360 er en foldemobil med lav pris og gode ytelser. Den egner seg som musikkspiller, har en bra skjerm, og et enkelt kamera som kan ta opp videoklipp.

Batterikapasiteten er god, og telefonen kan brukes til bytting av bakgrunner, ringetoner, bilder osv. Telefonen støtter minnekort  opp til 512 MB. V360 er en av de eldste modellene vi har tatt med her.

6 Nokia 6103 (fra 1.500,-)


Nokia 6103 er mobiltelefonen ”alle” har, og dermed er det ingen fare for at du vil skille deg ut.

Telefonen spiller MP3 ringetoner, men har ikke plass for minnekort. Den egner seg derfor ikke som musikkspiller. Kameraet er langt enklere enn det som sitter i K750.

6103 er en typisk kampanjemodell, noe som betyr at du jevnlig kan finne den til redusert pris.
Les hele testen av Nokia-en her.
7 Nokia 5140 (fra ca. 1.300,-)


Denne mobiltelefonen er egentlig gått ut på dato, men den selges fremdeles en rekke steder. Fordelen med Nokia 5140 er at den tåler mye juling, og at den derfor passer for de litt mer uvørne barna.

Siden modellen er gammel er den også gått kraftig ned i pris. Ulempen er at den ikke kan spille musikk, siden den ikke har minne nok til å romme en hel MP3-låt. Til gjengjeld har den FM-radio. Kameraet er lite å skryte av, mens batterikapasiteten er god.
Les testen av sportsmobilen her.8 Samsung X680 (fra ca. 1.400,-)Samsung X680 er en mobiltelefon med god batterikapasitet. Den har fargeskjerm både innvendig og utvendig, og kan spille MP3-filer fra internminnet. Dessverre tar den ikke minnekort, så noen iPod-erstatning er det ikke.9 Motorola W220 (fra ca. 850,-)


Dette er en svært enkel mobiltelefon til lav pris. Den har verken EDGE for mobil-TV eller Bluetooth for bytte av filer. Den har ikke en gang kamera, så i utgangspunktet er dette en mobil for samtaler og SMS.

Kjekk for den som skal ha en svært enkel og rimelig mobil som ikke er noe utpreget tyveriobjekt. Den spiller ikke MP3-filer, men har innbygget FM-radio.

10 Nokia 1110 (fra ca. 500,-)


Den aller enkleste og rimeligste mobiltelefonen på markedet. Her føler du deg hensatt til forrige århundre, da skjermene ennå ikke hadde farger og mobilkamera bare fantes i Science fiction-filmer. Nokia 1110 har ikke MMS eller WAP – her bør det være mulig å holde kostnadene nede.

En mobil du gir til barnet som straff for at han eller hun allerede har rotet bort flere ordentlige mobiltelefoner.

Priser

Alle priser vi har oppgitt er uten abonnement. Husk at det i de fleste tilfeller er billigere å kjøpe en mobil uten abonnement for så å bruke telefonen sammen med et billig abonnement.

Mobiltelefoner som selges rimelig med binding forutsetter at du dekker inn igjen ”subsidieringen” over mobilregningen. Mister du mobilen i bindingstiden må du betale full pris for en ny mobil, samtidig som du må fortsette å betale tilbake på den gamle mobilen over mobilregningen.

Abonnement

Hvilket abonnement du skal velge til et barn er avhengig av barnets ringemønster og selvdisiplin. Billigst er abonnementene du selv administrerer over internett. Mange velger også familieabbonement der barna kan ringe gratis til foreldre og søsken.

Hva som er rimeligst for deg kan du sjekke på www.telepriser.no.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen