Ikke alle Windows-funksjoner har vært en suksess. Her er de vi vender tommelen ned for. (Bilde: Shutterstocj/ Artishok )

De verste Windows-funksjonene noensinne

Husker du søket som tok halve dagen eller programmet som ga deg dobbel plass ved å risikere filene dine?

Det er snart 30 år siden Microsoft sendte ut det aller første operativsystemet sitt, kalt Windows 1.0. Siden den gang har selskapet så godt som tatt over verdens datamaskiner med nesten 90 prosent utbredelse fordelt på alle versjonene.

Men, selv om Windows i dag er installert på flertallet av verdens datamaskiner, betyr det ikke at alt er rosenrødt. Flere ganger har selskapet tråkket skikkelig i salaten, og i tillegg til at det spøkes med at bare annenhver Windows-versjon er verdt installeringstiden, finnes også en rekke enkeltfunksjoner som har floppet.

Aller verst medfart fra kundene fikk Microsoft med sin Windows ME og Windows Vista, men når vi i dag skal friske opp hukommelsen med de aller verste Windows-funksjonene noen sinne besøker vi også Windows 95 og Windows XP.

Windows Aero

Mange Vista-brukere endte opp med å måtte bruke standardtemaet, Basic, i stedet for det lekre og gjennomsiktige Aero-temaet.
Mange Vista-brukere endte opp med å måtte bruke standardtemaet, Basic, i stedet for det lekre og gjennomsiktige Aero-temaet.

Da Microsoft presenterte Windows Longhorn, som var utviklingsnavnet til Windows Vista, var det nok flere som likte det de så. Windows XP sin knallsterke og kanskje barnslige fargepalett var byttet ut med et stilig mørkt og transparent Aero-tema. Det så ut som det var 2006 verdig.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (36)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen