De solgte 18 mobiler per sekund på åpningsdagen
Teknofil
(Bilde: Xiaomi)

De solgte 18 mobiler per sekund på åpningsdagen

Apple og Samsung har grunn til skjelve.

Allerede i fjor høst ble kinesiske Xiaomi omtalt som verdens tredje største mobilprodusent etter Samsung og Apple. Det skyldes at mobiltelefonene deres har solgt vanvittig bra på hjemmebane og på det indiske markedet.

I helgen var det salgsstart for Xiaomis nye toppmodell, Redmi Note 2, i Kina. Der solgte de hele 800 000 stykk i løpet av bare 12 timer – drøye 18 telefoner i sekundet! Dette skal være ny salgsrekord for mobiler på det kinesiske markedet, skriver GSMArena.

Skinnet bedrar

Xiaomi Redmi Note 2 har en 5,5 tommers skjerm som har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler (Full-HD). Hoved- og frontkameraene kan ta bilder med henholdsvis 13- og 5 megapikslers oppløsning. Ellers har mobilen en åttekjerners prosessor (2-2,2 GHz, avhengig av modell), 2 gigabyte RAM, minnekortplass og enten 16- eller 32 gigabyte lagringsplass. Batteriet er på 3060 mAh.

Her er den nye Xiaomi-toppmodellen.
Her er den nye Xiaomi-toppmodellen. Foto: Xiaomi

Med andre ord fremstår Redmi Note 2 som en spennende toppmodell, og prismessig ville den sannsynligvis vært flere tusen kroner billigere enn en Galaxy eller en iPhone.

Designmessig minner den imidlertid nokså mye om en Apple iPhone, bare i litt friskere farger. Men la deg ikke lure; Denne mobilen kjører nemlig Android 5.0. Xiaomi har også integrert sitt – etter sigende – svært så lekre grensesnitt, kalt MIUI 7.

Kan legge verden for sine føtter

Xiaomi Technology Co. ble stiftet så sent som i 2010, men har på få år rukket å bli Kinas største mobilprodusent. En av personene som tillegges mye av æren for den raske suksessen er brasilianeren Hugo Barra, som har bakgrunn fra ledelsen i Google. Barra, som nest øverste sjef i Xiaomi, har angivelig også fått ansvaret for å spre Xiaomis produkter ut på det globale markedet.

Foreløpig selges produktene deres hovedsakelig i Kina og India, samt enkelte andre asiatiske land, i tillegg til Tyrkia, Brasil, Mexico og Russland. Hvorvidt det europeiske markedet står for tur, må altså Barra svare på. 

Onsdag denne uken skal imidlertid Xiaomi avduke den internasjonale utgaven av grensesnittet MIUI 7 i India, skriver Phone Arena. Kanskje kinaprodusenten sier noe mer om lanseringsplanene sine der?

Han fikk frastjålet telefonen sin:
Ble superkjendis i Kina »

(Kilder:  Phone ArenaGSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen