De lurte med seg 67 juksevåpen og liksom-bomber forbi sikkerhetskontrollen
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/ABC News)

De lurte med seg 67 juksevåpen og liksom-bomber forbi sikkerhetskontrollen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter terrorangrepet på amerikansk jord 11. september, 2001, har sikkerhetskontrollen på flyplasser blitt strengere og strengere. Det innebærer blant annet at kremer nå må pakkes i små poser, at du må kjøpe ny Cola på andre siden av kontrollen, samt at nettbrettet ditt må reise alene gjennom røntgenmaskinen.

Nå viser en ny undercover-test gjort av Departement of Homeland Security (DHS) i USA, at kontrollen ved flere at av de største flyplassene ikke klarer å oppdage juksevåpen og liksom-eksplosiver. Deres agenter klarte å lure med seg slike dingser i 95 prosent av tilfellene, skriver ABC News.

Hadde liksom-eksplosiver festet på ryggen

Transportation Security Administration (TSA), som har ansvaret for sikkerhetskontrollene på de amerikanske flyplassene, får nå gjennomgå. Det har de kanskje fortjent også, når 67 av 70 undercover-agenter fra DHS klarer å lure med seg noe som like gjerne kunne vært våpen eller eksplosiver.

I ett tilfelle hadde en av de «reisende» klistret liksom-eksplosiver til ryggen sin. Han utløste en alarm i metalldetektoren, men pakken på ryggen ble likevel ikke oppdaget da en ansatt ved sikkerhetskontrollen kroppsvisiterte ham.

Undercover-agentene i DHS' «Red Team» er riktignok spesialtrente, og de vet nøyaktig hvordan de kan maksimere sjansene sine for ikke å bli tatt. I en tilsvarende test for to år siden ble disse agentene omtalt som «Super-terrorister», med tanke på at de nettopp har bedre kjennskap til rutinene enn noen terrorist ville hatt.

Det er likevel alarmerende at så få av dem ble stoppet i denne nye testen. Derfor skal en frustrert Homeland Security-minister Jeh Johnson angivelig ha gitt ordre om å endre flere av rutinene ved sikkerhetskontrollene i USA.

Genial maskin skal løse flyplass-sikkerheten
Med denne tar du sikkerhetskontrollen selv »

(Kilde: ABC News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen