(Bilde: BidSpotter)

De lagde steindyre luksusmobiler og gikk konk – nå auksjonerer de bort alt

Nå kan du skaffe deg «billige» luksusmobiler fra Vertu.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vertu er en britisk mobilprodusent som spesialiserer seg på ekstremt kostbare luksusmobiler for de som vil skille seg ut, for eksempel Bentley-modeller til 180 000 kroner. Kanskje ikke helt uventet er dette segmentet ganske smalt, og som BBC meldte i juli gikk Vertu nylig konkurs.

For de som måtte være interessert i å skaffe seg de særdeles eksklusive telefonen finnes det imidlertid fremdeles håp, for som blant andre Android Authority melder er selskapet nå i gang med å auksjonere ut restlageret sitt av telefoner til en «billig» penge.

Foto:  BidSpotter

Over 200 000 kroner for 105 modeller

Telefonene er lagt ut på det britiske auksjonsnettstedet BidSpotter, hvor man blant annet kan by på en kolleksjon bestående av hele 105 Vertu-modeller fra selskapet «museum». På denne starter budgivningen på 20 000 pund, eller cirka 206 000 kroner.

Når det gjelder individuelle modeller kan man også få disse ganske «billig». Signature S-modellen som kommer pakket inn i 18-karats gull har for eksempel i skrivende stund et bud på 1500 pund, og kostet i sin tid rundt 15 000 pund, cirka 154 000 kroner.

Vertu ble likvidert etter at det konkursrammede selskapet ble forsøkt reddet av eieren, en tyrkisk investor ved navn Hakan Uzan, som kjøpte selskapet i mars i år. Selskapet skal ha hatt en gjeld på hele 128 millioner pund som eieren altså ikke var i stand til å innfri overfor kreditorene.

Den ekstremt høye prisen på Vertu-telefonene kommer hovedsakelig av svært eksklusive materialer, og ikke først og fremst på grunn av innmaten. Bentley-modellen til 180 000 kroner er for eksempel ikke engang en smarttelefon. Selskapet har også forsøkt å utvide porteføljen med «billigmodeller» til 36 000 kroner.

RED har også lansert en dyr mobil: Den har holografisk skjerm »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen