– De kurvede TV-ene vil selge bedre enn vanlige TV-er i år
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no )

– De kurvede TV-ene vil selge bedre enn vanlige TV-er i år

Den sørkoreanske TV-giganten LG med dristige spådommer.

Sammen med 4K-oppløsningen er det de kurvede panelene som har blitt det store satsingsområdet blant TV-produsentene den siste tiden. Flere av modellene som ble vist frem under årets CES-messe var intet unntak, og både giganter som Samsung og LG avduket nye, buede vidundere under arrangementet.

Satsingen ser bare ut til å øke blant de viktige produsentene, og alt tyder på at 2015 blir året da butikkene vil bugne av buede TV-er. Nå har verdens nest største TV-produsent LG kommet med en prognose som må anses som ganske vågal med tanke på at de buede TV-ene tross alt ennå er relativt fåtallige.

Mange kurvede TV-er er dyre saker. Dette er Samsungs nye toppmodell JS9500 på 88 tommer.
Mange kurvede TV-er er dyre saker. Dette er Samsungs nye toppmodell JS9500 på 88 tommer. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

– Vil selge bedre enn vanlige TV-er

Overfor nettstedet TrustedReviews skal produktsjefen i LGs hjemmeunderholdningsavdeling, Robert Taylor, ha sagt at de kurvede TV-ene mest sannsynlig vil selge bedre enn konvensjonelle TV-er i 2015. 

Taylor underbygget påstanden sin ved å vise til det faktum at så å si samtlige av premium-modellene blant nye TV-er er buede, og at kunder i økende grad kommer til å være av den oppfatning at kurvede skjermer er ensbetydende med høy kvalitet.

Likevel påpeker Taylor at ikke alle forbrukere foretrekker kurvede TV-er, og at det er viktig å gi kundene valgmuligheter. Derfor kommer LG også til å fortsette å satse på produksjon av både flate og buede TV-er fremover.

Ikke alle har troen

Selv om produsentene er svært ivirige etter å lansere nye kurvede TV-er er det imidlertid ikke alle som er like optimistiske på vegne av det nye fenomenet. Som blant andre Computerworld tidligere meldte har flere analytikere hevdet at buede skjermer er lite annet enn en gimmick.

Analytikerne pekte blant annet på at løsningen raskt vil miste sin appell straks forbrukere oppdager at ved å sitte utenfor idealvinkelen vil man få en merkbart dårligere seeropplevelse. På den andre siden er det blitt trukket frem flere fordeler med teknologien, blant annet større opplevd skjermflate og høyere komfort og innlevelse.

 Nå har det også kommet buede PC-skjermer: HP og flere skal lansere massive, 34-tommersmodeller »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen