Dette er en av de kurvede OLED-modellene som kommer for salg, LG EA9800.
Dette er en av de kurvede OLED-modellene som kommer for salg, LG EA9800. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

De kurvede OLED-TV-ene kommer faktisk i butikken

LG slipper snart de første modellene på markedet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG har begynt å dytte de nye OLED-TV-ene ut på markedet, men som vi nylig rapporterte går salget foreløpig tregt på grunn av høye priser.

Den sørkoreanske TV-produsenten fortsetter likevel satsingen på den nye teknologien, og nå melder selskapet at de første kurvede OLED-variantene skal ut i butikkene, skriver The Verge.

Kommer i år

LG planlegger visstnok å lansere flere ulike kurvede modeller, men en av dem blir antakelig den 55 tommer store LG EA9800, som selskapet viste frem under CES-messen tidligere i år. Dette er en OLED-TV med full HD-oppløsning på 1080p, som har støtte for 3D og bruker såkalt WRGD-teknologi, som byr på én ekstra hvit piksel.

LG har ovenfor The Verge eller Trusted Reviews, ikke sagt hvilke andre modeller og størrelser man får mulighet til å velge mellom når TV-ene slippes. De er også vage når det gjelder lanseringstidspunktet, men har bekreftet at TV-ene kommer en gang i løpet av andre halvdel av 2013, altså tidligst til sommeren.

Hensikten med de kurvede OLED-TV-ene er å gi seerne en mer involverende TV-opplevelse, og apparatene skal også gi bredere synsvinkler enn vanlige OLED-TV-er.

Noe prisantydning på modellene foreligger ikke, men med tanke på at OLED ennå er en kostbar teknologi, blir det nok entusiastene med tykk lommebok som blir målgruppen i første omgang.

Det har også begynt å dukke opp OLED-TV-er med 4K-oppløsning: Panasonic viste frem en imponerende modell under CES-messen »

(Kilder: The Verge, EngadgetTrusted Reviews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen