(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Du har neppe hørt om AiQ

Men de kan være i ferd med å invadere garderobeskapet ditt.

Hardware.no/Taipei: Hall nummer 3 på Computex-messen er ikke et sted vi har brukt å besøke. Vi har liksom ikke hatt noen særlig grunn til det før. Her samles batterilader-produsenter, røykvarslerfabrikanter og alle mulige slags forretning-til-forretning-elektronikkdingser. Computex 2014 er annerledes, og det er takket være Intel.

Prosessorgigantens satsning på tingenes Internett, komplett med babyklær og kaffekrus som kan snakke med PC-en eller nettbrettet ditt, har gjort enkelte av selskapene i hall 3 høyaktuelle for oss på Hardware.no. AiQ er ett av disse selskapene, og selv om du neppe har hørt om dem, er det høyst sannsynlig at du allerede eier ett eller annet som noen derfra har laget.

Supertynne stålfibre gir smartere klær

King's Metal Fiber er AiQs søsterselskap, og de produserer slike supertynne, myke stålfibre.
King's Metal Fiber er AiQs søsterselskap, og de produserer slike supertynne, myke stålfibre.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

AiQ Smart Clothing, som er selskapets fulle navn, er en del av Tex-Ray – et gigantisk tekstilselskap som står for den faktiske produksjonen av klesplaggene til forskjellige merkevarer. På samme måte som Apple sine smarttelefoner produseres av Foxconn, blir plaggene til flere av verdens fremste sportsmerker produsert av Tex-Ray i Taiwan. I 2012 fant imidlertid Tex-Ray ut at de ville satse nytt, og prosjektet AiQ – som de hadde vist frem på Computex i 2011 – ble skilt ut i et eget datterselskap.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen