De første ryktene om Nvidias neste toppskjermkort
(Bilde: Shutterstock)

De første ryktene om Nvidias neste toppskjermkort

Dette kan være detaljene til GTX 880.

Det er lekket detaljer på nettet om det som angivelig skal være det neste grafikkortet fra Nvidia, nemlig GeForce GTX 880. Selv om det ikke er skrevet i stein at informasjonen stemmer, kan mye tyde på at vi har nok en råtass i vente fra selskapet, skriver Guru3D.

Skulle informasjonen stemme, skal det være snakk om et nytt enkeltkjernet kort som tar i bruk den nye prosessorarkitekturen Maxwell. Den skal blant annet bidra til at du får et skjermkort som bruker mindre strøm enn dagens alternativer. 

Saftige spesifikasjoner 

Med Maxwell-arkitekturen skal den nye grafikkprosessoren være laget med 20-nanometerteknikk, hvilket resulterer i at det er plass til 7,9 milliarder transistorer fordelt over 3200 streamprosessorer. Sammenligner vi det med dagens GTX 780, har den kun 7,1 milliarder transistorer og 2304 streamprosessorer.

Videre vil det nye GTX 880-kortet angivelig få 200 teksturenheter, 40 rasterenheter og en regnekraft på hele 5,7 TFLOPS. Igjen er dette kraftigere skyts enn hos GTX 780, som på sin side har 192 teksturenheter, 48 rasterenheter og 3,98 TFLOPS. 

Ifølge lekkasjene skal GTX 880 få 4 GB med DDR5-minne, der minnebussen har en båndbredde på 256 bit. Selve klokkefrekvensen til kjernen er oppgitt til 900 MHz, med en «boost»-funksjon som trekker frekvensen opp til 950 MHz. Minnet kjører ifølge ryktene på effektive 7,4 GHz, og skal dermed ha en båndbredde på 238 GB/s. 

Med den nye prosessorstrukturen er TDP oppgitt til 230 watt, noe som er litt lavere enn GTX 780 sine 250 watt.

Enn så lenge er ikke lekkasjene bekreftet eller dato avslørt for når kortet kommer. Det er heller ikke noen opplysninger om hva kortet vil koste, om det finner veien til butikkhyllene. Dog kan du klikke her for å opprette et prisvarsel dersom produktet blir å finne i salg. 

Lurer du på hvordan et skjermkort fungerer?
Les vår guide som forklarer deg hvordan det hele henger sammen (Ekstra) »

(Kilde: Guru3D via Exprreview)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen